5 évnél régebbi cikk

Világraszóló Fejér megyei siker a világ legnagyobb csokoládé szakmai versenyén
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/CsoKiss
Világraszóló Fejér megyei siker a világ legnagyobb csokoládé szakmai versenyén

Az International Chocolate Awardsról, a világ egyik legrangosabb és legfontosabb csokoládé szakmai versenyéről a magyar csokoládégyártók, köztük egy dunaújvárosi, 4 ezüst- és 1 bronzéremmel tértek haza.

Nem túlzás kijelenteni: a csokit mindenki szereti! Na, nem az étbevonós kategóriára gondolok itt, hanem az édes, vagy éppen kissé keserű, de lágyan és selymesen szétomló csokoládécsodákra, amitől az ember boldogsághormonai sikítozva, táncolva kiabálnak: még-még!

A minőségi finomságok világszemléjén pedig magyar, és ami még jobb hír, Fejér megyei siker is született. Ugyanis az International Chocolate Awardsról a magyar csokoládégyártók 4 ezüst- és 1 bronzéremmel tértek haza. Utóbbit pedig a dunaújvárosi CsoKiss Manufaktúra Gyulai Vadbodzás bonbonja kapta meg.

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség közleményében azt is kiemelte, ezek a díjak azért is különösen értékesek, mert a magyar kézműves csokoládémanufaktúrák az elmúlt öt évben folyamatosan a dobogóra állhattak, miközben az idei versenyen a volt szocialista országok közül egyedül Szlovákia tudott 2 bronzérmet szerezni.

Az International Chocolate Awardson a dunaújvárosi CsoKiss Manufaktúra bronzérme mellett a Harrer Chocolat két ezüstöt, a ChocoMe és a ChocoCard egy-egy ezüstérmet szerzett.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek