Partly cloudy13 °C
2019. november 21. csütörtök Olivér
Menü

Az idei karácsony 5 legütősebb reklámja

Most, hogy lassan beköszönt a karácsony, sorra lepik el az internetet a különböző szívhez szóló ünnepi kisfilmek. Van, amelyik túl giccses, van, amelyik teljesen mellé ment, és van olyan is, amely telitalálatnak bizonyult.

Erste Group

Mi lenne a karácsonnyal szeretet nélkül? címmel került fel egy kisfilm az Erste Bank Hungary Facebook-oldalára, amelyben egy apró sünike ünnepek előtti megpróbáltatásainak lehetünk szemtanúi. A kis süni tüskéi miatt eléggé nehézkesen boldogul a mindennapokban, így egy idő után egyedül érzi magát. Ám minden jó, ha jó a vége, így karácsonykor olyan meglepetésben lesz része, amely garantáltan könnyet csal a szemedbe.

Heathrow

A londoni Heathrow repülőtér is belejött az ünnepi reklámozásba. Olyannyira, hogy már zsinórban harmadik éve (2016, 2017) örvendeztetnek meg minket karácsonyi kisfilmmel, amely könnyen lehet, hogy idén is a legaranyosabb kategória győztese lesz. A videó története igencsak egyszerű: két medve karácsonyi készülődését figyelhetjük meg, akik családjuk nélkül nem igazán találják önmagukat. Persze a megoldás kézenfekvő: a Heathrow segítségével a macik repülőre pattannak, és meg sem állnak szeretett családjukig.

John Lewis

A John Lewis 2007-es karácsonyi reklámjával hagyományt teremtett. Az évek során egyre több márka követte az áruház példáját: az a lényeg, hogy minden évben kiadnak egy ünnepi promóciót, amely egy megható karácsonyi történetet mesél el, így annyira beleéled magad a szívbe markoló felvételbe, észre sem veszed, hogy jól meg lettél reklámozva. Zseniális.

A John Lewis idén is egy különleges videóval rukkolt elő: ezúttal Elton Johnt láthatjuk a főszerepben, akinek rövid élettörténetét követhetjük nyomon, de nem úgy ahogy elsőre gondolnánk. A híres zenészt napjainktól egészen gyerekkoráig láthatjuk, amikor is szemtanúi lehetünk annak, hogy egy zongora hogyan változtatja meg valaki életét. Meg kell még említenem, hogy a reklám a jövőre érkező Elton John életét feldolgozó Rocketman karácsonyi köntösbe bújtatott promóciója is egyben. Aki tud, az tud.

Amazon

Na, pont ilyennek kéne lennie az összes karácsonyi reklámnak: rövid, pörgős, és még az is táncra perdül tőle, akinek már tele a hócipője az ünnepekkel. A felvétel különlegességét az adja, hogy a kiszállításra kerülő dobozok Amazon-logói szájat formálva életre kelnek, és elkezdenek dalolászni. A karácsony szelleme garantáltan beléd költözik. Te is érzed?

Coca-Cola

A Coca-Cola, mint minden évben, idén is kitett magáért, és olyan reklámmal lepte meg a nagyvilágot, melyet sokáig emlegetünk majd. Tisztán élnek bennem gyerekkorom coca-colás reklámjai, amikor a kivilágított kamionok a Mikulással hátulján száguldoztak, és ahol csak elmentek karácsonyi díszbe öltözött a táj. Na, valami hasonlót tettek le ismét az asztalra, ugyanis idén lesz a 25. alkalom, amikor a cég jegesmedvékkel promotálja az ünnepeket. Ennek örömére egy jegesmacicsalád karácsonyi készülődésének lehetünk szemtanúi, akik nem elég, hogy cukik, még a kor ketyeréit is hibátlanul kezelik.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • A világ legjobb utazási célpontjai közé választották az Országos Kéktúrát
  A világ legjobb utazási célpontjai közé választották az Országos Kéktúrát
 • Európai szintű összefogást sürget a méhészek érdekében az agrárminiszter
  Európai szintű összefogást sürget a méhészek érdekében az agrárminiszter
 • Krisztus Király Napok Székesfehérváron
  Krisztus Király Napok Székesfehérváron
 • AM-államtitkár: növelni kell a mezőgazdaság termelékenységét és jövedelmezőségét
  AM-államtitkár: növelni kell a mezőgazdaság termelékenységét és jövedelmezőségét
 • Jogsértés igen, de jogellenes fogva tartás nem történt a röszkei tranzitzónában
  Jogsértés igen, de jogellenes fogva tartás nem történt a röszkei tranzitzónában
 • A klímavészhelyzet lett az év szava
  A klímavészhelyzet lett az év szava
 • Erős földrengés volt Laosz és Thaiföld határán
  Erős földrengés volt Laosz és Thaiföld határán
 • Péntekig várják az adományokat az Öreghegyi Közösségi Házba
  Péntekig várják az adományokat az Öreghegyi Közösségi Házba

Eseménynaptár

 • Amerikaland című kiállítás az Öreghegyi Közösségi Házban
  Amerikaland című kiállítás az Öreghegyi Közösségi Házban
 • Ma van a "Ne gyújts rá!" világnap
  Ma van a "Ne gyújts rá!" világnap
 • A hétvégéig még lehet jelentkezni a felsőoktatásba
  A hétvégéig még lehet jelentkezni a felsőoktatásba
 • Újabb gazdaságvédelmi akcióterv készül
  Újabb gazdaságvédelmi akcióterv készül