5 évnél régebbi cikk

Elkészítik Magyarország névtérképét, töltsd ki Te is!
Fehérvár Médiacentrum fotójaElkészítik Magyarország névtérképét, töltsd ki Te is!

A legkülönfélébb megközelítés és témakör alapján készült már térkép Magyarországról. Névtérképünk még nincs, most azonban mi is hozzájárulhatunk az elkészítéséhez.

Különleges vállalkozásba kezdett a magyar keresztnevek statisztikáival kiemelten foglalkozó magyarnevek.hu internetes portál. Az oldal szeretné elkészíteni Magyarország névtérképét, amelyhez mi magunk is hozzájárulhatunk egyszerű és rövid kérdőív kitöltésével.

A kérdőív teljesen anonim, és csupán olyan kérdésekre kell válaszolnunk, mint első és (ha van) második keresztnevünk, a lakhelyünkként szolgáló település neve, illetve életkorunk alapján korcsoportunk meghatározása. Az oldal az adatok alapján elkészítené hazánk azon térképét, amely megmutatná, bizonyos keresztneve, mely tájegységeken, településen a legnépszerűbbek, vagy épp ellenkezőleg, a legnépszerűtlenebbek.

A kérdőívet ide kattintva tölthetitek ki, segítve a speciális térkép elkészítését.

A magyarnevek.hu egyébként hamarosan kiadja 2018 legnépszerűbb keresztneveinek listáját is, amiből megtudhatjuk, mely neveket adták tavaly a legtöbbször az újszülött gyermekeknek. 2017-ben egyébként a lányoknál a Hanna, az Anna és a Zoé volt a legnépszerűbb, míg a fiúknál az első háromba a Bence, a Máté és a Levente került be. Természetesen amint elkészül a 2018-as ranglista, a 2017-es sorrendhez hasonlóan beszámolunk majd róla.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek