Cloudy21 °C
2020. július 16. csütörtök Valter
Menü

Támadnak a pollenek

A mogyoró már virágzik, és az arra allergiásoknak kellemetlen perceket szerez(Fotó: idokep.hu)

Az enyhébb napok beköszöntével az allergiás tünetek is erősödnek. Az erre érzékenyeknek már most érdemes felkészülni. Vannak akik gyógyszerekkel enyhítenek panaszaikon, mások előszeretettel alkalmaznak természetes gyógymódokat is.

Nem mindenki örül felhőtlenül a napsütésnek és a napokban ránk köszöntött enyhülésnek: az allergiásoknak kellemetlen panaszokat okozhat a meleg idő. A mogyoró, az éger, a ciprus és tiszafélék pollenjei ugyanis máris allergiás tüneteket okozhatnak. A korai pollenekre érzékenyeknél a nyári "főszezonhoz" hasonlóan tüsszögés, szemkönnyezés, klasszikus szénanáthás tünetek jelentkezhetnek. 

A tavaszi allergénekre érzékenyeknek nem szükséges megelőzésként gyógyszereket szedni, azonban már a tünetek korai jelentkezésekor érdemes beszerezni azokat a szereket, amelyek segítségünkre lehetnek, az orvosok által felírt készítmények mellett  orrspray-k, orrcseppek illetve szemcseppek is enyhíthetik a kínokat. Itt vannak olyan adományozott típusú játékok, mint például az alkalmazások és az online speciális játékok, amelyeket eszközökön és eszközökön, például laptopokon, mobiltelefonokon és másokon játszanak. Ezek közül a játékok közül sok megtalálható a különféle webhelyeken, és néhány közülük ingyenes. 

 A Fehérvár Televízió riportjában szakemberektől kapnak tanácsokat az érintettek: 

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár