Fair28 °C
2021. június 17. csütörtök Laura
Menü
Házhozszállítás

Székesfehérváron zárul a Tour de Hongrie

Székesfehérváron zárul a Tour de Hongrie
Székesfehérváron lesz a befutó 2019-ben (Fotó: tourdehongrie.hu)

A legnagyobb magyar kerékpárverseny június 11-én Siófokon rajtol majd. Székesfehérvár ötödször lesz rajt vagy célhelyszín a Tour de Hongrie történetében.

A negyvenedik Tour de Hongrie-n Székesfehérvárt érte az a megtiszteltetés, hogy a legnagyobb magyar kerékpárverseny befutó helyszíne legyen. A nemzetközi mezőny június 11-én indul majd Siófokról, és hat versenynap alatt 890 kilométert tesz majd meg a székesfehérvári befutóig.

Székesfehérvár ötödször lesz rajt vagy célhelyszín a Magyar Körverseny történetében. Először 1933-ban volt városunkban befutó, amikor az olasz Servadei nyert, majd 1964-ben ért célba itt a karaván, ekkor a lengyel Blawdzyn győzött. Két éve gyorsasági részhajrát fogadott Fehérvár, tavaly pedig – több mint fél évszázad után – ismét szakaszgyőztest avattak városunkban.

Az útvonal-bemutató gálát az M4Sport televíziós csatorna élőben közvetítette, ahol Eisenkrammer Károly, a verseny szervezőbizottságának elnöke elmondta, több szempontot is figyelembe vettek az útvonal kialakításánál. Tekintettel arra, hogy 2018-ban a nehezebb, hosszabb emelkedőkkel tarkított szakaszokon a magyar versenyzők is ígéretesen szerepeltek, igyekeztek az idén több emelkedőt az útvonalba iktatni. 2019-ben több helyszínen is futamokat indítanak majd az amatőr kerékpárosok számára, így a nagyközönség is átélheti majd, mi vár a profi kerékpárosokra.

Az útvonal-bemutató gálán az is elhangzott: tavaly a Tour de France felhívásához csatlakozva már hirdették a másfél méteres oldaltávolság megtartásának fontosságát, és a kampány logója az összetett győztesnek járó sárga mezen is szerepelt. Ebben az évben a kék szívecskét viszik körbe Magyarországon, a Tour de Hongrie során pedig különféle rendezvényekkel, aktivitásokkal fogják felhívni a figyelmet a közlekedésbiztonság fontosságára.

A Tour de Hongrie-val a Fehérvár Televízió is foglalkozott:

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Ingyenes család- és gyermekvédelmi tanácsadás lesz pénteken
  Ingyenes család- és gyermekvédelmi tanácsadás lesz pénteken
 • Magyar Tavak Fesztiválja a Velencei-tónál
  Magyar Tavak Fesztiválja a Velencei-tónál
 • Hármas karambol a 81-esen, nyerges vontató ütközött
  Hármas karambol a 81-esen, nyerges vontató ütközött
 • Elhalasztották a Brit nyitást
  Elhalasztották a Brit nyitást
 • Foci EB: Olaszország a nyolcaddöntőben
  Foci EB: Olaszország a nyolcaddöntőben
 • Jégkrémet hív vissza az Auchan
  Jégkrémet hív vissza az Auchan
 • Közös hangot talált az amerikai és az orosz elnök
  Közös hangot talált az amerikai és az orosz elnök
 • Elfogták a szigetszentmiklósi olajszennyezés gyanúsítottját
  Elfogták a szigetszentmiklósi olajszennyezés gyanúsítottját

Eseménynaptár