4 évnél régebbi cikk

Lakótelepről vágtak ki és loptak el fát Székesfehérváron
Lakótelepről vágtak ki és loptak el fát Székesfehérváron

Elképesztő képek kerültek ki a Szeretem Székesfehérvárt Facebook-csoportba: egy fehérvári lakótelep kellős közepén vágott ki fát és lopott el egy ismeretlen férfi.

Sajnos vagy nem sajnos, lassan már fenn sem akadunk rajta, ha valaki az útszéli erdősből tölti fel a tűzifakészletét. Az azonban, ami egy egyébként szokványosnak tűnő csütörtök délután történt a Palotavárosban, a Kelemen Béla 69. házzal szemben, az egyelőre (szerencsére) példa nélküli. A Szeretem Székesfehérvárt Facebook-csoportba töltötte fel azokat a képeket az egyik csoporttag, amelyen jól látszik: egy férfi a maga természetességével kivágja és felfűrészeli az épület előtt álló fát, majd utánfutóra pakolja. 

Elsőre a munkafolyamat akár még normális is lehetne, ám a gépjárművön sem a Városgondnokság, sem pedig a Katasztrófavédelem logója nem látható, holott jelenleg ez a két szervezet vághat ki hivatalosan fát Székesfehérváron. A poszt megjelenését követően nem sokkal Székesfehérvár Városgondnokságának hivatalos Facebook-profilja is megerősítette: nem ők végeztek a fakivágást. "A képen az látható, hogy éppen természetkárosítást követett el az illető. Kérjük szépen, hogy mint szemtanú tegyen bejelentést a Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodájánál és tanúskodjon az ügyben. Információink szerint mire a közterület felügyeletet értesítették, addigra elhagyta a helyszínt az illető. (Ha ilyet lát legközelebb kérjük értesítse azonnal a rendőrséget, hogy intézkedni lehessen az ügyben, a Facebook-poszt sajnos nem elegendő ehhez.) Vigyázzunk a növényeinkre!" - áll a hozzászólásban.

Kálmán Lilla a Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodájának vezetője ugyancsak megerősítette, hogy valóban illegális cselekmény történt. Kiemelte: Székesfehérváron jelzés nélküli gépjárművel egészen biztosan nem végeznek hivatalos fakivágást. Ha pedig valaki ilyet tapasztal, akkor a legfontosabb a gyorsaság, hogy azonnal értesítse a rendőrséget, hiszen a mostani esetben már csak későn kaptak jelzést a hivatalos szervek, így mire kiértek, az ismeretlen férfi eltűnt.

Hogy lehet-e bármit hozzátenni a történethez? Talán csak megismételni a Városgondnokság kérését, miszerint vigyázzunk a növényeinkre! Ja, meg talán azt is, hogy mielőtt kipattintjuk a Facebook-posztot, tényleg értesítsük a hivatalos szerveket (rendőrség telefonszáma: 107)! 

Borítókép: Facebook/Szeretem Székesfehérvárt
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek