4 évnél régebbi cikk

Mellrákon átesett nőknek ajándékoz ingyenes szépészeti kezelést a fehérvári kozmetikai szalon
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Mellrákon átesett nőknek ajándékoz ingyenes szépészeti kezelést a fehérvári kozmetikai szalon

Arcmasszázs, egy szép frizura, körömápolás – minden nő lelkének jól esnek ezek a kényeztetések. Az egyik fehérvári szépségszalonban most minden hónapban egy mellrákon átesett nőt megajándékoznak mindezzel. A kezelésekre még lehet jelentkezni. A jótékonysági akció kezdeményezőjével, Nagy Gabriella kozmetikussal beszélgettünk.

Sugárkezelés, kemoterápia alatt is igénybe lehet venni ezt a lehetőséget?

Rábízom a hölgyekre, hogy a folyamat mely részén nyitottak arra lelkileg, hogy egyáltalán bejöjjenek egy üzletbe, befeküdjenek a székbe. Maga a masszírozás bármikor lehetséges. Áramos kezelést sosem szoktam végezni daganatos betegeknek, sem ultrahangot, se mást, mert az kontraindikált. Masszírozni viszont szabad.

Talán egy ilyen folyamat során jól esik egy kívülállóval akár beszélgetni is.

A kozmetikus valóban a lelket is ápolja kicsit. Ez egy nagyon intim közeg, ketten vagyunk itt bent. De annyit beszélgetünk, amennyit kedve van a vendégnek, én nyitott vagyok rá. Már csak azért is, mert az én anyukám is átesett ezen a betegségen. Végig ott voltam, és láttam, hogy min ment keresztül fizikálisan és lelkileg is. De persze az is érthető, ha valaki nem azért jön ide, hogy erről beszélgessen. Konkrétan a masszírozás alatt egyébként sem szoktunk beszélgetni, az a lazításról szól. Ha a vendég kicsit feszültebb, felpörgöttebb, akkor is igyekszem neki segíteni ellazulni. Az előkészületek alatt, amíg letisztítom az arcát, iszik egy teát esetleg, van ideje ráhangolódni arra, hogy miért is jött. Magát a környezetet is igyekeztem úgy megteremteni, hogy ha valaki belép, harmóniába érkezzen, meg tudjon itt pihenni. Úgy tud kikapcsolódni és ellazulni, hogyha nem beszélgetünk végig.

Mennyien jelentkeztek eddig a felhívásra?

A Fehérvár tévés forgatásnak köszönhetően néhányan már személyesen, illetve Facebook-üzenetekben is voltak jelentkezők. Nehezen indult a dolog, kicsit el is voltam keseredve, mert azt gondoltam, hogy jobban kedvet éreznek ehhez a hölgyek. De bizonyára nem könnyű egy ilyen betegség közben, vagy után nyitottnak lenni.

Valószínűleg bátorság is kell ahhoz, hogy valaki egyáltalán jelentkezzen egy ilyen lehetőségre.

Ezért is igyekszem nagyon empatikusan hozzáállni ehhez az egészhez. Bár jómagam nem mentem keresztül ezen a folyamaton, viszont 22 éve kozmetikus vagyok, és már nagyon sokféle lelkivilágú emberrel találkoztam. Igyekszem átérezni a hölgyek lelkiállapotát, és tudom, hogy nagy fokú bizalom kell ahhoz, hogy nyissanak egy idegen felé.

Meddig tart az általatok kezdeményezett akció?

Egy éven át, idén márciustól jövő márciusig, havonta egy hölgynek tudjuk felajánlani a lehetőséget. Én kezdtem el a masszázzsal, aztán bekapcsolódott itt a Púder Szépségszalonban az egyik fodrász kolléganőm és a manikűrös is. Szerettük volna, hogy értesüljenek erről az emberek, de a továbbiakban mindez már nem a szereplésről szól. Az első kezelést megmutattuk, de aki ezután eljön, annak természetesen sehol nem fog megjelenni az arca, neve.

A későbbiekben is lehet még folytatása a kezdeményezésnek?

Természetesen, sőt, én nagyon örülnék, ha pszichológus, masszőr, kineziológus, más szakemberek is bekapcsolódnának ebbe a programba.

Az első jótékony szépítkezésen a Fehérvár Televízió kamerái is ott jártak:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek