4 évnél régebbi cikk

Meglepetés húsvétra: mínuszok és 20 fok körüli maximumok váltják egymást a jövő héten
Fehérvár Médiacentrum fotójaMeglepetés húsvétra: mínuszok és 20 fok körüli maximumok váltják egymást a jövő héten

Folytatódik az elmúlt időszakban megszokott nem túl kedvező (és akkor még finoman fogalmaztam) időjárás annyi különbséggel, hogy a nyomasztó meleg és a záporok mellé a hajnali mínuszok is beszállnak a buliba.

Még mindig nem az igazi arcát mutatja a tavaszi időjárás, olyannyira nem, hogy a héten ismételten előkerültek hosszabb szettjeink. A jövő héten ez annyiban változik, hogy bár vékonyabban öltözhetünk, az eső és a mínuszok igencsak megkeserítik mindennapjainkat.

De ne legyünk telhetetlenek, én azt mondom, a kicsit is meg kell becsülni, így örüljünk, hogy a következő napokban legalább melegszik az idő: bár a leghidegebb órákban helyenként még mínuszok is lehetnek, napközben néhol 20 fok körül alakulnak majd a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfő délutánra mindenütt kitisztul az idő, ekkor az ország nagy részén már gyengén felhős, napos, száraz idő lesz. Ugyanakkor nagy területen erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb hőmérséklet 12 és 17 fok között várható.

Kedden jobbára derült, napos idő várható, de késő délután a keleti, északkeleti megyékben néhol eső is valószínű. A leghidegebb órákban többnyire 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, de az északi, szélvédett völgyekben mínusz 4 fok is lehet. Napközben 14-18 fokig melegszik a levegő.

Szerdán helyenként várható záporeső, késő estére kiderül az ég. Időnként megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet általában 0 és plusz 6 fok között alakul, de az északi, szélvédett völgyekben gyenge fagy is lehet. A maximumhőmérséklet 15 és 19 fok között valószínű.

Csütörtökön napos idő várható, de délen nem kizárt kisebb zápor sem. A legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul.

Nagypénteken napos idő várható időnként erős széllel, csapadék nélkül. A leghidegebb órákban 3-9 fok lesz. Napközben 18-23 fokig melegszik a levegő.

Szombaton több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 4-9, a maximumhőmérséklet 17-22 fok között alakul.

Húsvétvasárnap elszórtan eső, zápor is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-10, a legmagasabb hőmérséklet 16-21 fok között valószínű.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek