4 évnél régebbi cikk

Székesfehérvár is segít a Notre-Dame újjáépítésében
Fehérvár Médiacentrum fotójaSzékesfehérvár is segít a Notre-Dame újjáépítésében

Szeged után Székesfehérvár önkormányzata is felajánlott tízezer eurót az április 15-én leégett párizsi Notre-Dame-székesegyház újjáépítésére. A Vox Mirabilis Kamarakórus húsvéti koncertjének teljes bevételével segít.

Április 15-én kora este kigyulladt a párizsi Notre-Dame-székesegyház tetőszerkezete. Több száz francia tűzoltó kezdte meg azonnal az oltást, a lángokat végérvényesen április 16-án, kedden hajnalra sikerült megfékezniük. A tűz egyelőre felbecsülhetetlen értékű károkat okozott, így a helyi felajánlások mellett nemzetközi összefogás is indult a katedrális újjáépítésére.

Így néz ki jelenleg a katedrális belseje:

Magyarországról elsőként Szeged jelentkezett: a város önkormányzata tízezer eurót ajánlott fel Európa egyik szimbólumának számító, a tűz által súlyosan megrongált Notre-Dame-székesegyház újjáépítésére. Nem sokkal a bejelentés után Székesfehérvár is csatlakozott az adománygyűjtéshez, városunk polgármestere, dr. Cser-Palkovics András Facebook-oldalán tette közzé, hogy Szegedhez hasonlóan Fehérvár is tízezer euróval segíti a műemlék újjávarázsolását. A teljes posztot itt lehet elolvasni:

Nem a polgármester felajánlása az egyetlen Székesfehérvárról: a Vox Mirabilis Kamarakórus is a párizsi Notre-Dame újjáépítését támogatja a húsvéti koncertjének teljes bevételével, emellett gyűjtést is szerveznek. Aki szeretne ehhez a nemes célhoz hozzájárulni, megteheti a koncerten személyesen vagy előre egyeztetett megbeszélés alapján ezen a telefonszámon: +36 20 9 527 521.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek