4 évnél régebbi cikk

A Kultúrtanszéken mutatták be először a Wellhello Fehérváron forgatott új klipjét
·Kultzene·Utolsó frissítés: undefined
A Kultúrtanszéken mutatták be először a Wellhello Fehérváron forgatott új klipjét
·Kultzene·Utolsó frissítés: undefined

Május 9-én, csütörtök este rendhagyó eseménytől volt hangos a Petőfi Kultúrtanszék, ugyanis a rendkívül népszerű Fluor és Diaz, alias a Wellhello élőben, ünnepélyes köntösben mutatta be a Petőfi Kultúrtanszéken vadonatúj nótáját, a Barátomat, amelyben ráadásul Fehérváron látványosságai köszönnek vissza.

Nem titok, hogy a 2014 óta működő és óriási bulikat pörgető Wellhello erősen kötődik Székesfehérvárhoz, így a legtöbb városi fesztivál állandó vendégeiként megmozgatják a fiatalokat és idősebbeket egyaránt.

Ennek fényében egyáltalán nem meglepő, hogy a nagy megújulás után (egy kisebb balhénak köszönhetően lelépett a teljes zenekar, amely az alapító atyák barátságát is kikezdte) visszatértek a kezdetekhez, és városunkban, Székesfehérvár önkormányzatával együttműködve vették fel új klipjük videóanyagát, amelyet a nagyon is találó Barátom címmel láthat és hallhat a nagyérdemű.

A bemutatót követő pódiumbeszélgetésen városunk polgármestere, dr. Cser-Palkovics András válaszolt az első kérdésre: "A Barátom című szám ötlete onnan jött, hogy mindannyian szeretjük Székesfehérvárt, szerencsére mások is kedvelik, a Wellhellóért pedig nagyon sokan rajonganak, és az volt a cél, hogy az új szám által még többen szimpatizáljanak városunkkal."

A rögtönzött interjún többek között az is kiderült, hogy Karácson Tamás (Fluor) és Csöndör László (Diaz) nehéz időszakon vannak túl, barátságuk azonban töretlen maradt. Ezt megpecsételve Fluor is magára tetováltatta a Diaz karján már régóta díszelgő Wellhello-logót, ezzel is jelezve, hogy koránt sincs vége a sikerekben gazdag esztendőknek.

Hogy a közös folytatás méltó tálalást kapjon, legfrissebb daluk felvételéhez is különleges helyszín dukált: visszatértek oda, ahonnan Fluor karrierje indult, a királyok városába, Székesfehérvárra. A klipben fiatalokat láthatunk, akik a legkülönfélébb csínytevésekkel törnek borsot a járókelők orra alá (többek között a Belvárosban és az Országalmánál, de a legendás Háromágú is feltűnik egy-egy megható jelenet erejéig), ezzel pedig egyfajta nosztalgikus élményben lehet részük a gyerekkorukban igencsak vásott rajongóknak.

"Nekem Székesfehérvár a nagy elsők városa: itt talált meg az első nagy szerelem, itt szövődtek az igazi barátságok. Arra gondoltam, hogy ezt a fajta csodát írom bele az új dalba. Van egy olyan barátság, amely közel húsz éve tart: mi voltunk azok a rosszcsontok, akik lógtak a játszótéren, és mindig valami zsiványságon törték az agyukat. Jó erre visszaemlékezni, de remélem nemcsak múltja és jelenje, hanem jövője is lesz" - kezdte Fluor, majd Diaz folytatta a sort: "Óriási megtiszteltetés, hogy felkértek minket erre a számra. Először kicsit meg is ijedtem, mert ilyen zene elkészítése nem annyira egyszerű, de nagyon örültünk neki, hogy szabad kezet kaptunk a témát illetően. Az elmúlt időszakban megtapasztaltuk, hogy nem minden az, aminek látszik, de ami biztos, hogy a Tomi az egyik legjobb cimborám, úgyhogy ez a szám picit rólunk is szól, de számos régi barátnak is szól."

És ha ez még nem lenne elég, akkor Fluor 2005-ben forgott Beton című videója is megelevenedik a vadiúj képsorokon: a tizennégy évvel ezelőtt készült felvételek frissített változatai (értsd: az évszámnak megfelelő) is bekerültek a klipbe, természetesen változatlan szereposztással.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek