Cloudy9 °C
2019. december 15. vasárnap Valér
Menü

A Guinness-rekord a cél a 2019-es sárosdi Kapa-Kupán

A Guinness-rekord a cél a 2019-es sárosdi Kapa-Kupán
A sárosdi Kapa-Kupán világ legnagyobb kapálógépes felvonulása is összejöhet (Fotó: Facebook/Sárosd Kapa-Kupa)

Nyáron ötödik alkalommal vezényelik le az immár hagyományossá vált sárosdi Kapa-Kupát, ahol a rotációs kapa szerelmesei mérhetik össze tudásukat igencsak trükkös és dagonyától cseppet sem mentes akadálypályán. A szervezők a megmérettetésen túl idén Guinness-rekord felállítására készülnek a spéci munkagépekkel.

Augusztus 31-én a sárosdi lovaspálya nem ügetéstől vagy zabolátlan vágtától lesz zajos egy teljes napig, hanem szebbnél-szebben muzsikáló motorhangoktól, ugyanis az ország legvagányabb pilótái állnak a rajthoz, hogy megmutassák: ki a legleleményesebb kapálógépes széles e vidéken.

Így néz ki egy teljes kör az akadálypályán:

A tavalyi mulatságra mi is kilátogattunk, és az igencsak látványos élő bejelentkezés mellett egy szemet gyönyörködtető tuningolt Trabanton is megakadt a szemünk, amely a pálya közepén díszelegve fejet hajtott a műsort levezénylő, sokak által ismert humorista, Lorán Barnabás, alias Trabarna előtt. A saját kezűleg, szinte a nulláról felépített járgány tulajdonosát, Nagy Antit is sikerült elcsípnünk egy interjú erejéig, amelyet ide kattintva olvashattok el.

Hogy az V. Sárosd Kapa-Kupára mivel készülnek a szervezők, arról szintén Antit kérdeztük, aki elmesélte, hogy a Kapa-Kupa idejére tervezett már-már hagyományos rotakapás felvonulást idén Guinness-rekordkísérlettel szeretnék emlékezetessé tenni: a világ legnagyobb kapálógépes felvonulásával szeretnének bevonulni a rekordok könyvébe.

"A sárosdi Kapa-Kupa történetében már két alkalommal is felvonulással és a kapálógépek felpörgetésével búcsúztak a résztvevők. Mivel minden évben egyre többen jelentkeznek a megmérettetésre, így úgy gondoltuk, hogy mi lenne, ha bekerülnénk a nagykönyvbe" - kezdte Nagy Anti, majd azzal folytatta, hogy idén körülbelül százharminc rotációs kapára számítanak, így ha minden jól megy, akkor összejöhet az egyedülálló rekord. Anti azt is elmondta, hogy korábban senki nem próbálkozott még ehhez hasonló kísérlettel, így nagyon úgy néz ki, hogy teljesen új lapot nyithatnak a Guinness Rekordok Könyvében.

A csúcsteljesítmény elérése azonban nem gyerekjáték, mint megtudtuk, komoly szabályok és előírások vannak arra vonatkozóan, hogy milyen gépek vehetnek részt a kísérlet során: "Többek között csak gyári gépek vehetnek részt a rekord felállításában, és ha mindent szabályosnak találnak, akkor decemberig kell elküldenünk a hivatalos eredményt, majd hat-nyolc hónap múlva hivatalosan is elismerhetnek minket" - zárta mondandóját Nagy Anti.

Szóval nagyon úgy fest, hogy meglehet a nem mindennapi rekord, így már csak egy dolog maradt hátra: augusztus 31-én irány Sárosd!

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Az időközi országgyűlési választás február 16-án lesz Dunaújvárosban
  Az időközi országgyűlési választás február 16-án lesz Dunaújvárosban
 • Súlyosan megsérült egy túrázó a budapesti Ferenc-hegyi-barlangban
  Súlyosan megsérült egy túrázó a budapesti Ferenc-hegyi-barlangban
 • Lezárult a Vízivárosi Advent
  Lezárult a Vízivárosi Advent
 • Október volt az év legdinamikusabban növekvő hónapja a fővárosi turizmusban
  Október volt az év legdinamikusabban növekvő hónapja a fővárosi turizmusban
 • A diplomantul.hu weboldal segíti a pályakezdőket
  A diplomantul.hu weboldal segíti a pályakezdőket
 • Összeütközött egy személyvonat és egy nyerges vontató Kunszentmártonnál
  Összeütközött egy személyvonat és egy nyerges vontató Kunszentmártonnál
 • Újra meghirdetik a Szóval győzni kommunikációs bajnokságot
  Újra meghirdetik a Szóval győzni kommunikációs bajnokságot
 • Ma lép életbe az új vasúti menetrend
  Ma lép életbe az új vasúti menetrend
 • Kilenc embert vettek őrizetbe a földrengés kapcsán
  Kilenc embert vettek őrizetbe a földrengés kapcsán