4 évnél régebbi cikk

Legyetek résen! - Az E.ON nevében küldenek fizetési felszólítást a csalók
Legyetek résen! - Az E.ON nevében küldenek fizetési felszólítást a csalók

Megint akcióba lendültek a csalók: az E.ON nevében küldenek e-mailt, amelyben fizetésre szólítják fel az ügyfeleket.

Ismételten látszólag hivatalos megkereséssel próbálkoznak a csalók, és e-mailben fizetésre szólítják fel a gyanútlan ügyfeleket (a probléma nem új keletű, a Kocka blogban már mi is foglalkoztunk vele). Az üzenet egy linket tartalmaz, rákattintva pedig olyan weboldal nyílik meg, amely nagyon hasonlít a szolgáltató portáljához - ám nem az. Az E.ON megtette a szükséges jogi lépéseket, emellett felhívják a figyelmet, hogy a rendszerüket nem érte támadás.

"Ismeretlen támadók küldenek a nevünkben a mi értesítőinkhez nagyon hasonló e-maileket és így próbálják elérni, hogy különböző összegeket utaljanak át nekik. megtettük a szükséges jogi lépéseket, ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tettünk. Ahol csak tudjuk felhívjuk az ügyfeleink figyelmét, hogy kiemelt óvatossággal járjanak el, amikor átutalási megbízást teljesítenek" – tudtuk meg Kőrösi Gábortól az E.ON szóvivőjétől.

A szakértők szerint csakis alapos odafigyeléssel lehet kiszűrni a csalók leveleit. Korábban árulkodó volt ezeknek a leveleknek a magyartalansága, de a technikai fejlődésnek köszönhetően az internetes fordítók is pontosabban dolgoznak. Ám még így is maradtak árulkodó jelek.

Ha a böngészőnk fejlécében szereplő címsorban (www.../https://www...), vagy az e-mailt küldő címében sem található meg a szolgáltató neve, eleve gyanús kell, hogy legyen. Aki ilyet tapasztal, semmiképpen ne utaljon pénzt. A szolgáltató felkeresésével érdemesebb meggyőződni, valóban fennáll-e valamilyen tartozás. Ha a csalók zsebébe került a pénz, a rendőrségen kell bejelentést tenni.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek