Light rain30 °C
2019. július 21. vasárnap Dániel
Menü

A MOL Aréna Sóstóban mutatja be a Vörösmarty Színház az Egri Csillagok stadionváltozatát

Tizenegy bemutató, köztük két magyarországi ősbemutató is szerepel a Vörösmarty Színház következő évadának műsorán. Vendégrendezőként Székesfehérváron köszönthetjük Novák Esztert, Telihay Péter és Zsótér Sándort is. A leggrandiózusabb produkciónak az Egri Csillagok regény stadionváltozata ígérkezik, amelyet a MOL Aréna Sóstóban láthat a közönség.

Színes, változatos új évadra készül a Vörösmarty Színház. A kőszínházban számtalan klasszikus szerepel majd a színlapon, úgy, mint a Játék a kastélyban, a Mágnás Miska, Rómeó és Júlia és Szabó Magda: Az a szép fényes nap című drámája. A teátrum igazgatója szerint az okozza majd a kihívást az új évadban, hogy ezek a klasszikusok a ma emberének mind mondjanak valami frisset és újat.

"Az új évadot egy híres mondás ihlette: ahelyett, hogy régi tekintettel néznék az újra, inkább új tekintettel nézem a régit. Nos, ez az új tekintettel nézni a régit, ez jellemző a Vörösmarty Színház 2019/20-as évadára, mert a kínálatban számtalan klasszikus szerepel" - tudtuk meg Szikora Jánostól, a Vörösmarty Színház igazgatójától.

Mindeközben persze a színház kamaratermében, a Pelikán teremben a kortárs dráma irodalom alkotásai is megjelennek a következő évadban Novák Eszter, Telihay Péter és Zsótér Sándor rendezésében, azzal a nem titkolt céllal, hogy a kétszáz éves játszóhelyet egyfajta alkotóműhellyé szeretnék változtatni.

Természetesen a színház állandó rendezői is szerephez jutnak: Hargitai Iván, Horváth Csaba és Bagó Bertalan rendezésében egyaránt láthatunk klasszikus és kortárs darabokat.

Ezen kívül a Vörösmarty Színház főként a fiatalabb korosztályokat megcélozva, a budapesti Nemzeti Színházzal karöltve olyan grandiózus produkcióval is készül, amely az egész országban egyedülálló: Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház igazgató-főrendezője a Sóstói Stadionban május második felében készíti el az Egri csillagok című regény (nem azonos az Arénában látható Egri csillagok című musicallel!) stadionváltozatát. 

A látványos produkció mellett műsoron lesz a Gyerekrablás a Palánk utcában, Keszekusza varázspálcája, Zöldszakállú király, Kutyacska és az Állatkerti történet című gyerekelőadás is.

További információkat az új évadról itt találhattok.

A Vörösmarty Színház 2019/20-as felhozataláról a Fehérvár Televízió készített bővebb anyagot:

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • Írók, költők a Battonyai Alkotótáborban
  Írók, költők a Battonyai Alkotótáborban
 • Megkezdődött az előrehozott parlamenti választás Ukrajnában
  Megkezdődött az előrehozott parlamenti választás Ukrajnában
 • 15 marihuána ültetvényt számoltak föl a Békés megyei rendőrök
  15 marihuána ültetvényt számoltak föl a Békés megyei rendőrök
 • img
  img
  Vörösmarty Rádió
  Gazdi kereső műsorunk föszereplő
 • Torlódás alakult ki a Csongrád megyei határátkelőhelyeken
  Torlódás alakult ki a Csongrád megyei határátkelőhelyeken
 • Veszélyesek lehetnek a kamaszokra a társkereső oldalak
  Veszélyesek lehetnek a kamaszokra a társkereső oldalak
 • Királyi Operett Napok Székesfehérváron
  Királyi Operett Napok Székesfehérváron
 • Gyarmati István: nem okozott balesetet az Irán által lefoglalt brit hajó
  Gyarmati István: nem okozott balesetet az Irán által lefoglalt brit hajó

Eseménynaptár