4 évnél régebbi cikk

Francia köszönetnyilvánítás a székesfehérvári adományért
Fehérvár Médiacentrum fotójaFrancia köszönetnyilvánítás a székesfehérvári adományért

A Notre-Dame újjáépítéséért Székesfehérvár tízezer eurót ajánlott fel. Károlyi György, Magyarország franciaországi nagykövete a franciák köszönetét tolmácsolta, és megjelölte azt az alapítványt, amelyen keresztül a pénzösszeget a város a párizsi székesegyház felújítására elküldheti.

Ha van város, amely átérzi egy katedrális elvesztésének tragédiáját, az Székesfehérvár.” – írta Facebook-oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester a Notre-Dame áprilisi katasztrófáját követően. A Székesegyház újjáépítéséért - minden fehérvári nevében - a város önkormányzata 10 ezer eurót ajánlott fel.

A felajánlást követően a város felvette a kapcsolatot a franciaországi Magyar Nagykövetséggel. Károlyi György nagykövet pénteken megérkezett válaszlevelében tolmácsolta: Stanislas de Laboulaye, az adományok nemzetközi koordinálásával megbízott nagykövet a franciák nevében őszinte köszönetét fejezte ki a felajánlott segítség és szolidaritás miatt.

A diplomata értesítése alapján a pénzbeli adományt a Foundation de France alapítvánnyal kapcsolatban álló európai alapítvány hálózaton (Transnational Giving Europe, Magyarországon a Carpathian Fondation Hungary vesz részt benne) keresztül juttathatja el Székesfehérvár a párizsi székesegyház újjáépítésének megsegítésére. Erről a város közgyűlése első júniusi ülésén tárgyal majd.

(Forrás: ÖKK)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek