4 évnél régebbi cikk

Megnéztük, hol történik a legtöbb bűncselekmény Székesfehérváron
Megnéztük, hol történik a legtöbb bűncselekmény Székesfehérváron

Bár még tesztüzemben működik a rendőrség megújult bűnügyi és baleseti interaktív térképtára, azért végigkattintgattuk a fehérvári adatokat.

Ahogy arról korábban írtunk: felhasználóbaráttá tette a rendőrség a térképtárát, amelyben a bűnügyekről és balesetekről szóló adatokat böngészhetjük, megnézhetjük, hol és mikor mi történt. Mégpedig olyannyira pontosan, hogy utcaszintig ráközelíthetünk az eseményekre.

Jelenleg (2019.05.30.) kétféle speciális térkép adatait láthatjuk, az egyik a bűnügyeket, a másik a baleseteket részletezi, vagy éppen összesíti, ki mit szeretne látni. Első körben a bűnügyi adatokat böngésztem végig, abból is az elmúlt hatvan nap statisztikáját, vagyis 2019.03.01 és a 2019.04.30. közötti adatokat.

Összes fehérvári közterületen elkövetett bűncselekmény tekintetében az úgynevezett halmokba rendezett térkép 220 esetet hoz, ebből a legtöbb, 37 a Belváros, 33 a Palotaváros környékén, valamint 29 a Prohászka templom környéki területeken történt.

Közterületen elkövetett bűncselekményből összesen 93 eset került fel a térképre, az eloszlásuk tekintetében 14-et a Belváros-Palotaváros környékén, 15-öt a Víziváros körzetében és 11-et a Királykút környékére jelez az interaktív térkép.

Személy elleni erőszak az elmúlt 60 napban összesen 29 történt, itt, ha a hőtérképre átkattintunk, akkor azt láthatjuk, hogy a belvárosi részek fertőzöttebbek, illetve Feketehegy-Szárazrét környékét hozza még vörösebben.

Lopás 54 esetben volt, lakásbetörést összesen hármat jelez a térkép, ebből kettő Feketehegy-Szárazréten, egy pedig Öreghegyen történt.

Jó hír, az elmúlt két hónapban egyetlen autót sem tulajdonítottak el Székesfehérváron, ellenben hármat feltörtek. Egyet Palotavárosban, egyet a Búrtelep, egyet pedig a 81-es melletti horgásztavak környékén.

Rongálás kilenc volt, rablás és kifosztás egy a Lövölde és Budai út kereszteződésének környékén. Garázdaságból és rendbontásból nyolc esetet hoz a térkép, míg tulajdon elleni szabálysértés 21 történt Székesfehérváron 2019.03.01 és 2019.04.30. között.

Borítókép: pixabay.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek