Fair30 °C
2021. június 19. szombat Gyárfás
Menü
Házhozszállítás

Bringázz a munkába! - A fehérvári bringások a második helyen végeztek a vidéki városok rangsorában

Bringázz a munkába! - A fehérvári bringások a második helyen végeztek a vidéki városok rangsorában
A fehérvári biciklisek beleadtak apait-anyait (Fotó: Facebook/Kerékpáros Fehérvárt)

Május 31-én, pénteken zárult le a Bringázz a munkába! kezdeményezés tavaszi hadjárata, amely során megközelítőleg harmincezer kerékpáros egy hónapig falta az utakat szerte az országban. A fehérvári bringások ezúttal is kitettek magukért: a letekert kilométereket figyelembe véve Székesfehérvár összetettben a harmadik, a vidéki városok rangsorában pedig a második helyet húzta be.

A Bringázz a munkába! figyelemfelhívó kezdeményezés egészen pontosan tizenhat éve boldogítja a kerékpártulajdonosokat. Első alkalommal 2007-ben bonyolították le, és azt követő öt esztendőben - akár kétszer - egyaránt megtartották a biciklis őrületet.

Pár év hosszúra nyúlt szünet után aztán 2018-ban indult újra a kerekezés, idén pedig ismételten két alkalommal lehet csatlakozni a kampányhoz. A környezettudatos akció célja, hogy minél többen kipróbálják, hogy mennyivel praktikusabb, olcsóbb, egészségesebb és - ami a legfontosabb - környezetkímélőbb kecajjal a munkába tekerni.

A csatlakozás művelete egészen egyszerűre sikeredett: elég volt egy okostelefont a kézbe kapni, amelyre a résztvevő egyed letöltik a Bike Citizens kerékpáros applikációt (amely az egész országban elérhető), majd ezen belül regisztrálni a kampány kezdőnapján, május 6-án (ősszel szeptember 9-én), illetve a kampányidőszak végéig bármikor.

Hogyan működik ez az alkalmazás?

Első körben rögzíti a kerékpáron töltött napok számát, illetve a letekert kilométereket, ezzel igazolva, hogy akik regisztráltak legalább egyszer kerékpárral mentek munkába a kampány négy hete alatt. A játékban részt vevők nem csak időt spórolhatnak és ajándékokat nyerhetnek, hanem az alkalmazás adatai révén hozzájárulhatnak a kerékpáros infrastruktúra tudatosabb fejlesztéséhez is.

Május 31-én lezárult az év első hajtása, amelynek eredményéről a Kerékpáros Fehérvárt Facebook-oldalán találtam infókat: a fehérváriak összesítettemben a harmadik helyen végeztek, míg a vidéki városok közül a dobogó második fokára állhattak.

A következő kecajos időszak szeptember 9-től 22-ig tartó őszi parádé lesz, a nyereményjátékkal összekötött kampányt a Magyar Kerékpárosklub szervezi, ezúttal is az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Aktív Magyarország támogatásával. Addig még bőven van időtök, hogy felkészüljetek az újabb kihívásra. Én pedig csak annyit tanácsolhatok,hogy ősszel is árasszátok el az utakat hűséges kétkerekű járgányaitok társaságában. Hajrá, hajrá! 

(Forrás: bikemag.hu)

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Életbe lépett a hőségriasztás
  Életbe lépett a hőségriasztás
 • Az év egyik legjelentősebb hazai beruházását jelentette be a LEGO
  Az év egyik legjelentősebb hazai beruházását jelentette be a LEGO
 • Ma újra pályára lép a magyar labdarúgó válogatott
  Ma újra pályára lép a magyar labdarúgó válogatott
 • Újra a városban mérkőznek meg a régió legjobb fagyijai
  Újra a városban mérkőznek meg a régió legjobb fagyijai
 • Június 23-ig még lehet nevezni a Borsókóstolóra
  Június 23-ig még lehet nevezni a Borsókóstolóra
 • „A hit kiárusítása” – Somogyi Viktória dokumentumfilmje újra Fehérváron
  „A hit kiárusítása” – Somogyi Viktória dokumentumfilmje újra Fehérváron
 • Vízosztás lesz Székesfehérváron és klímatizált helyiségeket is rendelkezésre bocsájt az Önkormányza
  Vízosztás lesz Székesfehérváron és klímatizált helyiségeket is rendelkezésre bocsájt az Önkormányza
 • HÍRADÓ 2021. június 18.
  HÍRADÓ 2021. június 18.

Eseménynaptár