4 évnél régebbi cikk

Projektindító rendezvényt tartott a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség
Fehérvár Médiacentrum fotója
KDRIÜ
Projektindító rendezvényt tartott a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség 2019. június 13-14-én tartotta meg a HoCare 2.0 elnevezésű projekt első rendezvényét, mint annak vezetőpartnere. A cég 5 közép-európai ország 10 szervezetével együttműködve fog azon dolgozni, hogy olyan innovációk jöjjenek létre a régió országaiban, melyek megoldást jelentenek az idősgondozás egyes kihívásaira – különösen az otthongondozásra – és amelyeket az idősebb generáció tagjai is bizalommal használhatnak majd.

A projekt alapvetően abból indul ki, hogy az európai lakosság egyre inkább elöregedik, s számos országban már most 45 életév felett van az átlag életkor. Szakmai előrejelzések szerint az elöregedés tovább fog folytatódni, s 2060-ra az EU állampolgárainak harmada már 65 év feletti lesz.

Ez természetesen jelentős kihívás elé állítja az egészségügyi rendszert, s fokozza az igényt olyan megoldásokra, melyek a növekvő terheket hatékonyan tudják kezelni. Mindemellett a növekvő igény gazdasági lehetőséget is jelent a piaci szereplők számára. A HoCare2.0 projekt éppen ebbe a folyamatba kíván beavatkozni azzal, hogy egy olyan együttműködési rendszer kiépítését célozza meg, melyben az állami ellátó hálózat, a gazdasági szereplők, egyetemek és a felhasználók, az idősebb generáció tagjai együttesen hozzák létre a szükséges új megoldásokat, vagyis a projekt egy olyan megközelítéssel (Quadruple Helix módszer) él, melyet egészségügyi innovációk létrehozására ritkán alkalmaznak a közép-európai országokban.

A projektindító rendezvény elsődleges célja a szakmai kérdések megvitatásán és a fokozatosan meginduló feladatok átbeszélésén túl a partnerség tagjainak bemutatkozása, a kölcsönös bizalom és együttműködés megalapozása volt.

További információk a projektről a www.kdriu.hu oldalon, illetve annak hivatalos felületén érhetők el:
https://www.interreg-central.eu/Content.Node/HoCare2.0.html

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

The project is co-funded by the European Union under the Interreg Central Europe Programme.

 

 

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek