Sárgadinnye lekvár egyszerűenSárgadinnye lekvár egyszerűen
Nagyon furcsa a kapcsolatom a sárgadinnyével. Imádom az illatát, a sárgadinnye fagyi az egyik kedvencem, viszont maga a gyümölcs sosem hozott lázba. Megeszem ha éppen úgy van, de nem döntöm rá az ajtót a zöldségesre egy kis sárgadinnyéért amint beüt a szezon. Az alábbiakban mutatok nektek egy olyan dinnyés receptet, amit azok is imádni fognak, akik nem rajonganak kifejezetten ezért a gyümölcsért. Fantasztikus kísérője lehet húsételeknek, sajtoknak, süteményeknek.
Hozzávalók:
- 1 kg sárgadinnye, meghámozva, felkockázva
- 1 kg sárgabarack vagy sárgarépa
- 30-50 dkg nádcukor
- 1-2 citrom leve és/vagy reszelt héja
- 1kg gyümölcshöz, 6 gramm pektin
Plusz hozzávalóként ízlés szerint tehetünk bele vaníliát, mentát, rumot vagy levendulát
A sárgadinnyét meghámozzuk, felkockázzuk a másik gyümölccsel együtt, majd kevés vízbe feltesszük főni a pektinnel. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a citromot, és az általunk kedvelt ízesítőt (pl. menta). Ha megpuhultak a gyümölcsök tehetünk bele zselésítőt is ha szükséges, majd forrón üvegekbe töltjük, száraz dunsztban pihentetjük.