4 évnél régebbi cikk

Miért pont Fehérváron forgatták a Xiaomi új okoskarkötőjének reklámját?
·Híreklokálpatrióta·Utolsó frissítés: undefined
Miért pont Fehérváron forgatták a Xiaomi új okoskarkötőjének reklámját?
·Híreklokálpatrióta·Utolsó frissítés: undefined

Elsőre csak nagyon ismerős, de kikockázva minden helyszín könnyen felismerhető: többek között az Országalma, a Romkert, a Vörösmarty Színház és az Órajáték is a szerepel a Xiaomi okoskarkötőjének új reklámjában. Az ok banális: a cég egyik hazai forgalmazója jó ideje egy magyaralmási fotóssal dolgozik együtt. Bechtold Álmos pedig egy igazi lokálpatrióta.

Több szempontból is különös reklámfilmet készített néhány hete a Xiaomishop.hu. Eleve ritka, hogy egy viszonteladó a márkától független, nem hivatalos reklámfilmben népszerűsítsen egy-egy terméket, de hogy mindezt ráadásul jól és könnyen felismerhető székesfehérvári környezetben tegye, arra pedig tudomásunk szerint még nem volt példa. Eddig.

Persze forgattak már többször is reklámfilmet Fehérváron (a legutóbbi nagyon ismert darab talán a Milka lila tehenes szpotja volt), de azért a jó lokálpatrióta mindig felkapja a fejét, ha a háttérben egy-egy villanásra feltűnik az Országalma, az Órajáték, a Vörösmarty Színház, a Zichy liget vagy éppen a Palotavárosi-tavak. A Mi Band 4 promójában éppen ez történik, csak jó sok villanással:

Elég prózai okai vannak, hogy az egyik legnépszerűbb aktivitásmérő (vagy ha úgy tetszik, okoskarkötő) imázsfilmjét miért városunkban forgatták: azért, mert a készítő ezer szállal kötődik Székesfehérvárhoz, ide járt általános iskolába és gimnáziumba is. A magyaralmási Bechtold Álmos egy véletlen folytán került kapcsolatba a Xiaomishop.hu-val:

– Egyszer megjelent egy elég komoly mobiljuk, ami akkor agyondicsért kamerával rendelkezett. Bátorkodtam írni nekik, hogy nincs-e arra valami lehetőség, hogy kipróbáljam, cserébe csinálok nekik szabadon felhasználható tesztképeket. Nagyon tetszett nekik az ötlet és belementek. Aztán egy ideig csak így tesztelgettem, ám tavaly ősztől felvetődött a kérdés: mi lenne, ha forgatnék is nekik.

Az első reklámfilmjét szintén Fehérváron vette fel: még tavaly ősszel az uszodában készítette el egy másik okosóra reklámját, de készült már drón és elektromos roller reklám a Velencei-tónál is. A Mi Band 4 promójában egyébként nemcsak a helyszínek, hanem a szereplők is fehérváriak.

– Szerencsére a legjobb barátaim mindig a segítségemre vannak, így a sportolót a triatlonista Kalmár Mátyás alakítja, az utcán sétáló férfi egy orvostanhallgató barátom, a hölgy pedig Szita Petra, akivel egy évvel ezelőtt kezdtem el együtt dolgozni. 

A webáruház és Álmos is biztos abban, hogy nem most forgattak utoljára a városban és környékén, sőt most éppen egy több külföldi helyszínes reklámot terveznek, de ebben is felbukkan majd valahogyan Székesfehérvár. 

Borítókép: Youtube/Xshophu Hivatalos
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek