Rain15 °C
2020. október 29. csütörtök Nárcisz
Menü

Teljes kerettel készül az Alba kosárcsapata

Teljes kerettel készül az Alba kosárcsapata
Alaposan kicserélődött az Alba (Fotó: Németh Zoltán)

Alaposan átalakult nyáron az Alba Fehérvár, a kosárlabdacsapat megújult kerettel és szakmai stábbal készül a 2019/2020-as szezonra.

A teljes légiós kontingens mellett a magyar mag is átalakult az Albánál a legutóbbi szezon csalódást keltő, 11. helyezése után. Távozott a korábbi cséká, Lóránt Péter (Pakson folytatja), de elment Filipovity Márkó (Falco), Tóth Péter (MAFC) és Peringer Balázs (Jászberény) is.

A magyar játékosok sora a Kaposvárról visszatérő Markovics Lukával, a Kecskemétről szerződtetett Molnár Mártonnal és a korábban az Albában már szintén megforduló, most Körmendről igazolt Csorvási Milánnal bővült. A következő szezonban az Alba fiatal tehetségei, Lukács Norbert, valamint a Takács-ikrek, Milán és Martin is jóval több játékperchez juthatnak, ráadásul öt új légiós mellett szerezhetnek rutint. Az Alba leigazolt három amerikai kosarast, Daishon Smith és Markis McDuffie egyaránt az első európai szezonját kezdi, míg honfitársuk, Carlton Guyton Németországból, Hamburgból érkezett. A légiós helyeket két szerb játékos teszi teljessé, Szlaven Csupkovics Görögországból, Marko Ljubicsics pedig a nagy múltú KK Cibonából érkezett.

Hosszú és kemény munka vár az Albára a bajnoki rajtig (Fotó: Németh Zoltán)
Hosszú és kemény munka vár az Albára a bajnoki rajtig (Fotó: Németh Zoltán)

A csapat már meg is kezdte a felkészülést a szakmai stáb irányításával, amelyben szintén akadtak változások. Góbi Henrik a jövőben az utánpótlásban tevékenykedik, Jesús Ramírez vezetőedző munkáját pedig honfitársa, Alejandro Zubillaga Jimenez, valamint Pethő Ákos segíti. A csapat már megkezdte a felkészülést, a szakmai stáb a megszokottnál hosszabb, hét hetes felkészülést vezényel a csapatnak.

- Ez egy új csapat, új játékosokkal a keretben és új edzői stábbal, úgyhogy várhatóan nagyon izgalmas szezon vár ránk. Ez igaz a csapatra, de igaz a klubra, a szurkolóinkra, az egész városra, mindenki jobb eredményt és játékot vár a tavalyinál. Új fejezetet szeretnénk kezdeni, ez mindig izgalmas feladat. Hét hetünk van felkészülni, az elmúlt hét hétfőjétől az első bajnokinkig. Nekünk most több időre van szükségünk, ezért is indokolt a hosszabb felkészülési időszak. Több felkészülési mérkőzést is játszunk, igyekeztünk úgy összerakni a programot, hogy a csapat készen legyen az első bajnokira, a Szolnok elleni mérkőzésre - árulta el Jesús Ramirez.

A fiatalokra hangsúlyosabb szerep várhat (Fotó: Németh Zoltán)
A fiatalokra hangsúlyosabb szerep várhat (Fotó: Németh Zoltán)

A csapat rögtön bele is csapott a munka közepébe, kemény, hajtós foglalkozásokon van túl, ezt Markovics Luka is megerősítette.

- Jó edzéseken vagyunk túl, nagyon energikus foglalkozások vannak mögöttünk. Ilyenkor mindenkinek fáj itt egy kicsit, fáj ott egy kicsit, de ez természetes, a felkészülési időszakkal jár. Az első teljes hét után úgy érzem, nagyon egészséges szellemű társaság jött össze, minden játékoson érzem, hogy szeretné megmutatni a valós tudását, ez az edzések intenzitásán is érződött. Ami a bajnokságot illeti, érdekesnek ígérkezik, több csapat is jelentősen átalakult, itt az Albánál is jelentősen megváltozott a keret, de mondhatnám a Szolnokot is például. Egyedül a bajnoki címvédő Falco tartotta együtt a magyar magját, ráadásul ők erősödtek is a nyáron. Nagyon kíváncsian várom a bajnokság rajtját, szerintem izgalmas és erős mezőnyt hozó pontvadászat vár ránk.

Az erős és sikeres felkészülésre szüksége is lesz az Albának, mivel a sorsolás kemény rajtot hozott a csapat elé. Az első fordulóban, szeptember végén Szolnokon kezdi az új idényt az Alba, majd egy héttel később a Lóránt Péterrel felálló, az Albát két aranyéremig vezető edző, Dzunics Braniszlav irányításával készülő Atomerőmű SE érkezik Fehérvárra.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Új laboratóriumi hardvereket szerez be az az Óbudai Egyetem
  Új laboratóriumi hardvereket szerez be az az Óbudai Egyetem
 • HÍRADÓ 1-kor 2020. október 28.
  HÍRADÓ 1-kor 2020. október 28.
 • Online jelentkezik idén az Országos Rajzfilmünnep
  Online jelentkezik idén az Országos Rajzfilmünnep
 • Felkészült az egészségügy a koronavírusos betegek ellátására
  Felkészült az egészségügy a koronavírusos betegek ellátására
 • Érdemes már most felkészíteni autónkat a télre
  Érdemes már most felkészíteni autónkat a télre
 • Webinárium az online adatszolgáltatásról
  Webinárium az online adatszolgáltatásról
 • Kiemelt figyelmet fordít a rendőrség a temetők környékén
  Kiemelt figyelmet fordít a rendőrség a temetők környékén
 • Több mint 50 milliós drogfogás volt Kőbányán
  Több mint 50 milliós drogfogás volt Kőbányán
 • Utalják a szakképzésben tanulók ösztöndíját
  Utalják a szakképzésben tanulók ösztöndíját