4 évnél régebbi cikk

A fehérvári Dávid Kornél kosársuli is véradást szervez a fiatal válogatott sportoló gyógyulásáért
Fehérvár Médiacentrum fotójaA fehérvári Dávid Kornél kosársuli is véradást szervez a fiatal válogatott sportoló gyógyulásáért

Május 10-én, pénteken leukémiát diagnosztizáltak a KSC Szekszárd válogatott kosárlabdázójánál, Gereben Líviánál. Nemsokára csontvelő transzplantáción esik át, amelyhez rengeteg vérre van szüksége, így az ország számos pontján szerveznek irányított véradást, hogy minél hamarabb visszatérhessen a kosárlabdapályára. A fehérváriak október 15-én az MKOSZ edzőcsarnokban adhatnak vért.

Gereben Lívia tizenkilenc évesen tudta meg, hogy szervezetét a leukémia egyik típusa, az akut myeloid támadta meg. A fiatal játékos még aznap este bekerült a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Telephelyére, ahol kis csúszással (ugyanis trombózist találtak a bal lábában) megkezdték a kemoterápiás kezelést.

Azóta a második gyógyító eljáráson is átesett - a kettő között tíz napot tölthetett otthon, Kecskeméten -, majd a kúra végeztével is szerettei körében várta, hogy megtehesse a következő lépést a gyógyulás felé vezető úton: Lívia szeptember 25-én tért vissza a kórházba, hogy megkapja a harmadik kemoterápiás kezelést, amely után - a tervek szerint - közvetlenül, október 7-én következik a csontvelő transzplantáció - állapotáról bővebben a KSC Szekszárd hivatalos oldala adott tájékoztatást.

Egy biztos, a fiatal lány gyógyulásához rengeteg vérre van szükség, így Magyarország számos területén irányított véradással segítettek a kosárlabdázón, amelyhez is Székesfehérvár csatlakozott: akkor a helyiek május 31-én a Ciszterci Szent István Gimnáziumban tudtak jótékonykodni.

Mivel közel a műtét időpontja, újra összefog az ország, amelyből Fehérvár ismételten kiveszi a részét: ezúttal a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, a Magyar Vöröskereszttel és a Székesfehérvár Területi Vérellátóval összefogva október 15-én 12 és 17 óra között az MKOSZ edzőcsarnokában szervez véradást.

A részvétel tizennyolc év felett, személyi igazolvány, lakcím- és TAJ kártyával lehetséges és fontos, hogy bármilyen vércsoportú is a véradó, irányítottan Gereben Lívia részére történjen a véradás.

A vöröskereszt négy ággyal készül, azonban egy óra alatt tizenöt embernél nem tudnak többet fogadni. Ezért a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy előzetesen regisztráljanak, amelyet név és pontos időpont megadásával a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia Facebook-oldalán lehet megtenni privát üzenetben.

(Forrás: Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek