4 évnél régebbi cikk

Szeszélyes hétnek nézünk elébe: fagyra, napsütésre és esőre is lehet számítani
Fehérvár Médiacentrum fotójaSzeszélyes hétnek nézünk elébe: fagyra, napsütésre és esőre is lehet számítani

Az ősz második etapjában már nem kéne meglepődnünk, ha indokolatlanul leszakad az ég. Mi mégis megtesszük, ugyanis amíg éjszaka fagyok vannak, addig nappal már-már égető napsugarakkal is találkozhatunk, így ahogy az időjárás, úgy mi sem igazán tudjuk eldönteni, milyen ruhában mutatkozzunk.

Általában élvezem az őszi, átmeneti időszakot, amely a fülledt nyár után fokozatosan készít fel a hideg tél hónapokra. Viszont azt egyáltalán nem szeretem, amikor egyik nap 20 fokban sütkérezek, majd a következő időszakban olyan hideg szél fúj, hogy a legvastagabb kabátomban is képes vagyok vacogni. Na, mármost az a helyzet, hogy az időjárás továbbra is igencsak szeszélyesre veszi a figurát, ugyanis a héten fagyra, napsütésre és esőre is számítani lehet. A hideg hétkezdet után melegszik az idő, többfelé 20 fok körüli maximumok is lehetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn északkeleten, keleten napos idő várható, de nyugaton is fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. A Dunántúl nyugati tájain helyenként maradhatnak tartósabban felhős körzetek, és kisebb eső, zápor néhol előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 7 fok között, napközben 9-15 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden sok napsütés várható, csapadék nem lesz. A Dunántúlon megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 11-16 fok között alakul.

Szerdán napközben északkeleten változóan, másutt gyengén felhős idő lesz, majd estétől északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és akkor ott már eső, zápor is lehet. A Dunántúlon olykor megerősödik, majd este a Kisalföldön néhol viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 2-8 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken gyengén fagyhat. A legmagasabb hőmérséklet 15-21 fok között valószínű.

Csütörtökön több helyen várható eső, zápor, majd északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és megszűnik a csapadék. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A leghidegebb órákban 7-12 fok lesz. Napközben 13-18 fokig melegszik a levegő.

Pénteken északon átmenetileg megnövekszik a felhőzet és ott helyenként eső, zápor is lehet, másutt gyengén felhős, napos időre lehet számítani. A szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-10, a legmagasabb hőmérséklet 14-20 fok között alakul.

Szombaton hajnalban kialakulhatnak ködfoltok. Napközben napos, csapadékmentes idő várható, a szél viszont megélénkül, néhol megerősödik. A minimumhőmérséklet 3-9, a maximumhőmérséklet 17-22 fok között valószínű.

Vasárnap hajnalban is lehetnek ködfoltok. Napközben napos, száraz idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-10, a legmagasabb hőmérséklet 17-23 fok között alakul.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek