4 évnél régebbi cikk

Új kiskenguruk az Alba meccsein
Fehérvár Médiacentrum fotójaÚj kiskenguruk az Alba meccsein

Hivatalosan is elköszönt 25 éven át viselt jelmezétől Ács Attila, a jövőben két új kenguru viseli az Alba Fehérvár kosárlabdacsapatának kabalajelmezét.

Ács Attila 25 éven át viselte az Alba Fehérvár kosárlabdacsapatának hazai meccsein Ugri jelmezét. Ugri egy kék kenguru, a csapat kabalája, Attila pedig, ahogy néhány éve egy portréinterjúban mi is beszámoltunk róla, évtizedeken át keltette életre a színes jelmezt. Idén azonban eljött a búcsú ideje, Ács Attila zenei pályája mellett családjának és más elfoglaltságainak is több időt szeretett volna szentelni, így elbúcsúzott az annyira szeretett kenguru jelmeztől.

A 2019/2020-as szezon első hazai bajnokiján, az Atomerőmű ellen 88-83-ra megnyert mérkőzésen a klub hivatalosan is elbúcsúztatta Attilát, aki nem is tagadta, szokatlan volt a hatodik sorból szemlélni a meccs alakulását.

- Furcsa volt így nézni a mérkőzést, a hatodik sorban ültem, és onnan még soha nem néztem meccset, teljesen más a látószög. Rá kellett jönnöm, hogy lassan szemüveg is kell, jelmezben, az alapvonalról nézni a történéseket más, mint a hatodik sorból. De a kengurujelmez már a múlt, mivel szünet volt a bajnokságban, volt időm lezárni ezt a részét az életemnek. Ugyanakkor tény, ez az első meccs, amikor már nézőként jöttem ki és bevallom, nem könnyű... De biztos vagyok abban, hogy ez az érzés majd szép lassan feloldódik bennem. Néztem az utódokat, nagyon aranyosak és ügyesek voltak, büszke vagyok rájuk! Emmát félig-meddig én neveltem fel ebben a szerepben, az elmúlt években együtt öltöttünk jelmezt, mára már szinte teljesen belenőtt az én korábbi kengurujelmezembe. Az új társát pedig már neki kell majd betanítania, de nem lesz semmi gond ezzel, tényleg ügyesek nagyon! A meccsekre, amikor időm engedi, továbbra is kijárok és szurkolok a csapatnak.

Bizony, Attila már évekkel ezelőtt kinevelte az utánpótlást Gergely Emma személyében, aki a jövőben magára ölti Ugri jelmezét. Persze az ő korábbi öltözete, Zsebi ruhája sem marad üresen, a paksiak elleni meccsen már ott volt a legfrissebb kenguru, Kovács Márk. Reméljük, a fiatalok legalább annyi fényes siker részesei lesznek majd az Alba Fehérvár kabalájaként, mint korábban Ács Attila.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek