4 évnél régebbi cikk

Tóth Verát megfogta a fehérvári kézimeccs varázsa
Fehérvár Médiacentrum fotójaTóth Verát megfogta a fehérvári kézimeccs varázsa

A népszerű énekesnő a mellrák elleni küzdelem jegyében végezte el a kezdődobást az Alba FKC - Kisvárda bajnokin, ahol bevallása szerint nem mindennapi élményekkel gazdagodott.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, a nemes kezdeményezéshez az Alba Fehérvár KC is csatlakozott. A klub a Kisvárda elleni bajnokiján főszerepet kapott a mellrák elleni harc szimbólumává vált pink szín: a csapat pink mezben, a szurkolók pedig ugyanilyen színű pólóban, felső ruházatban fejezték ki szolidaritásukat a súlyos betegség elleni küzdelemhez kapcsolódva. A mérkőzés kezdődobását a mellrák elleni harcot szintén szívügyének tekintő énekesnő, Tóth Vera végezte el, akivel a mérkőzést követően beszélgettünk karitatív szerepvállalásairól, no és persze kézilabdás élményeiről.

- Mindig is szerettem olyan dolgok mellé állni, amelyek sok embert foglalkoztatnak. A mellrák sajnos nagyon gyakori betegség a nők körében, melynek rengeteg lelki, genetikai, életmódhoz kapcsolódó oka van. Úgy gondolom, nekünk, szélesebb körben ismert embereknek kötelességünk az ilyen ügyek mellé állni és amit tudunk, hozzátenni a sikeresség érdekében. Konkrétan a mérkőzésre úgy jöttem, hogy egy nap kaptam egy üzenetet az Instagramon Varga Karolától, az Alba technikai vezetőjétől. Érdekes, mert azon a felületen én nem nagyon figyelem a spam ládába érkező üzeneteket, ezt pedig oda tette a rendszer. Nem szoktam ezeket az üzeneteket rendszeresen elolvasni, néha megnyitom, most szerencsére ezt jókor tettem meg. Nem ismertem korábban Karolát, aki azt írta, olyan jó lenne, ha eljönnék erre a mérkőzésre és a csapattal közösen hívnánk fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre. Nekem nagyon tetszett az ötlet, mert a művészet, zenei világ és a sport is olyan szelete az életnek, amely sok embert érdekel. Ha ezeket összekötjük, sokkal nagyobb közönséget érhetünk el egy-egy üzenettel. Elmondhatjuk a hölgyeknek, hogy rendszeresen járjanak el szűrésre, menjenek el vizsgálatokra, figyeljenek oda önmagukra. Van egy barátnőm, aki méhnyakrákkal küzdött és a harcáról írt egy könyvet. Nagyon sok visszajelzés érkezett hozzá, hogy az ő hatására milyen sok nő kapott erőt és küzdött meg sikerrel a saját betegségével.

- Ezek pedig fontos visszajelzések, mert igazolják, hogy érdemes hallatnotok a szavatok a nemes ügyek kapcsán...

- Így van! Én a zenész kollégáimat is mindig arra buzdítom, álljanak ki olyan ügyek mellett, amely megmozgatja a gondolataikat. Ne csak a fizetős fellépésekben gondolkodjanak, hanem vállalják el azokat a karitatív megmozdulásokon valórészvételt is, amiért mondjuk nem kapnak mást, csak köszönetet és hálát. Ezek olyan emberi dolgok, amelyek sokkal, de sokkal többet érnek a pénznél.

- Az Alba FKC felkérése akkor egy ilyen ügy volt számodra?

- Igen, pontosan ilyen. Nagyon szeretem Székesfehérvárt, beültem egy nagyon jó helyi étterembe a meccs előtt, mert direkt egy órával hamarabb érkeztem, ezzel adtam magamnak egy pici egyedüllétet és énidőt, mert ez nagyon fontos dolog. Hiszem, hogy sajnos emiatt is betegednek meg, mert nem adnak maguknak időt, egy kis kikapcsolódást a napi rohanásban. Ezért is indultam úgy, hogy nem fogok sietni, nem jövök és megyek is rögtön, hanem van kedvem megnézni a meccset, van kedvem abban az adrenalinban úszkálni, amit a csajok közvetítenek magukból. Én rengeteget dolgozom és próbálom a nők érdekeit és a nők társadalmi helyzetét egy kicsit jobbá tenni más karitatív tevékenységekkel. Ahogy néztem a meccset, az fogalmazódott meg bennem: hogyha egy nő igazán erőt szeretne gyűjteni, akkor el kell mennie egy kézilabda mérkőzésre, mert fantasztikus, amit ezek a lányok közvetítenek a pályáról.

- Mielőtt ezekről az élményekről kérdeznélek, ne menjünk el szó nélkül a kezdődobás mellett, melyet Te végeztél el.

- Olyan volt, amilyen volt - mosolyodik el a népszerű énekesnő -. Én korábban, gyermekként kézilabdáztam, biztos, hogy ügyesebbet is dobtam volna, de azt mondták, itt most ilyet kell dobni, én meg mondtam, hogy rendben, senkivel nem akarok versenyezni, versenyezzenek a lányok a pályán.

- Ők pedig megtették a magukért, mert remek meccset vívott a két csapat.

- Én annyi energiát kaptam, hogy ebből nagyon sokáig fogok töltődni. Ezekről a csajokról beugrott egy kép, olyanok, mint az amazonok, ahogy lovon ülnek, elszánt tekintettel, kezükben dárdával vágtatnak. Elszántak, van céljuk, borzasztóan fiatalok, ez így egyben annyira jó és inspiráló, elképesztő energiákat közvetítenek kifelé, felénk, a nézők felé. Az első félidőt a kisvárdai kapu mögül néztem, nyilván így a fehérvári lányokat láttam támadásban, ezek a csajok elképesztőek! Nagyon örülök, hogy a nemes ügy összehozott bennünket, de annak is örülök, hogy ezt a hangulatot átélhettem. Ilyen energiákat nem mindennap kapok a nőtársaimtól, hálás vagyok érte!

Tóth Vera szerencsés kezű kezdődobónak bizonyult, hiszen az Alba FKC a szezon egyik legjobb játékát nyújtva 32-25-re legyőzte a Kisvárdát. Hogy ne csupán az élmény emlékeztesse a fehérvári kézilabda meccsre az énekesnőt, arról a csapat gondoskodott, az Alba egy dedikált mezzel ajándékozta meg Tóth Verát, akit remélhetőleg a jövőben is láthatunk majd egy-egy fehérvári mérkőzésen.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek