4 évnél régebbi cikk

19 arany-, 26 ezüst- és 13 bronzérmet nyertek a fehérváriak a kempo VB-n
19 arany-, 26 ezüst- és 13 bronzérmet nyertek a fehérváriak a kempo VB-n

Csodás eredményekkel tértek haza az UWSKF World Sport Kempo harcművészeti világbajnokság és Hanshi Kupáról a Székesfehérvári Kempo SE tagjai: 19 arany-, 26 ezüst- és 13 bronzérem került a harcosok nyakába!

A rendkívül színvonalas VB-n a magyarok mellett ukrán, szlovák, cseh, francia, portugál, azeri, indiai és román sportolók is bemutatkoztak tizenkét harcművészeti stílusban, melyek között voltak fegyveres és pusztakezes formagyakorlatok is. A küzdelemben A- és B-viadalban zajlottak a vegyes harcok.

Polgár Tamás, a Székesfehérvári Kempo SE edzője elmondta, hogy egyesületük tagjai idén is kiválóan szerepeltek a rendkívül színvonalas rendezvényen.

 

Eredményeik:

Gyerekek:

Kiss Lajos Richárd: Stop Semi Contact 2. helyezés

Farkas Ádám: Stop Semi Contact 2. helyezés,  NoGi földharc 2. helyezés, Formagyakorlat 3. helyezés, Gi földharc 3. helyezés

Suplicz Dana: Gi földharc 1. helyezés, NoGi földharc 2. helyezés

Király Levente: Stop Semi Contact 3. helyezés

Lóránt Dalma: Stop Semi Contact 2. helyezés, NoGi földharc 2. helyezés, Gi földharc 1. helyezés

Forró Zsombor: Stop Semi Contact 3. helyezés, Gi földharc 2. helyezés, NoGi földharc 1. helyezés

Juhos Lili: Stop Semi Contact 1. helyezés, Gi földharc 2. helyezés, NoGi földharc 2. helyezés

Pipis Pál: Formagyakorlat 2. helyezés, Stop Semi Contact 2. helyezés, NoGi földharc 2. helyezés, Gi földharc 3. helyezés

Szölősi Zsófia: Formagyakorlat 3. helyezés, Stop Semi Contact 2. helyezés, Gi földharc 2. helyezés, NoGi földharc 2. helyezés

Horváth Kende: Gi földharc 1. helyezés,  Stop Semi Contact 1. helyezés, NoGi földharc 3. helyezés

Összesen: 6 arany, 15 ezüst, 7 bronzérem!

Ifik:

Ódor Bence: Pusztakezes viadal 1. helyezés, Gi földharc 1. helyezés, NoGi földharc 2. helyezés, B-viadal 1. helyezés

Czentár Imre: Stop Semi Contact 2. helyezés, Gi földharc 2. helyezés, C-viadal 2. helyezés, NoGi földharc 1. helyezés

Tajti Bori: Fegyveres formagyakorlat 1. helyezés, Formagyakorlat 2. helyezés, Stop Semi Contact 1. helyezés

Szabó Rebeka: Stop Semi Contact 1. helyezés, Gi földharc 1. helyezés, NoGi földharc 2. helyezés

Pintér Hanna: C-viadal 3. helyezés – Hanna sajnos sérülés miatt nem tudta folytatni a további küzdelmeket.


Vadányi Fülöp: NoGi földharc 2. helyezés, Gi földharc 3. helyezés, C-viadal 3. helyezés

Koza Márk: Stop Semi Contact 1. helyezés, Gi földharc 3. helyezés
Már NoGi földharcban az első mérkőzésen kopogtatott, a második mérkőzésen alkartörést szenvedett el.

Fabók Kornélia: Stop Semi Contact 1. helyezés

Burián Bendegúz: Fegyveres formagyakorlat 2. helyezés, Pusztakezes viadal 2. helyezés (nagyobb korcsoportban), Gi földharc 3. helyezés, NoGi földharc 3. helyezés

Összesen: 10 arany, 8 ezüst, 6 bronzérem!

Felnőttek:

Burián Bence: Gi földharc 2. helyezés, NoGi földharc 2. helyezés

Szőlösi Tibor: Stop Semi Contact 2. helyezés, B-viadal 1. helyezés

Major Ákos: B-viadal 1. helyezés, Gi földharc 1. helyezés



Összesen: 3 arany és 3 ezüstérem!

A VB összesített eredménye a Fehérvári Kempo SE részéről: 19 arany, 26 ezüst, 13 bronzérem!

„Az első napon a gyerekek villogtathatták meg tudásukat, amit meg is tettek. Mindenki nagyon ügyes volt és kitett magáért. Büszke vagyok rájuk!” – nyilatkozta Burián Bendegúz – „Másnap az ifi korosztály következett. Én is aznap versenyeztem. Négy versenyszámban indultam. Fegyveres formagyakorlatban, Gi és NoGi földharcban, valamint kempo knockdownban. Fegyveres formagyakorlatban második lettem, aminek nagyon örültem, mert a formagyakorlatok nem az erősségeim. Kempo knockdownban szintén második helyezést értem el. Egy túlkoros azeri ellenfelet kaptam, aki nagyon jó földharcos volt és sok dobással próbalkozott. Megosztott pontozással ő nyert. Gi es NoGi földharcban harmadik helyezést értem el. Mindkét versenyszámban egy ukrán harcossal sorsoltak össze, aki technikás és erős volt. Gi-ben pontozással maradtam alul, míg NoGi-ben hosszabbítással győzött az ukrán. Sok tapasztalatot szereztem. Sérülésem szerencsére nem lett.”

Koza Márk az első napon a bírók táborát erősítette, és kimondottan elégedett az eredményével, hiszen sikerült nemzetközi szinten is felvennie a versenyt. Point Sparring küzdelemben sikerült a dobogó tetejére állnia két mérkőzés után.

Gi földharcban elég népes mezőnyben (16 induló!), egyedüli magyarként bekerült a legjobb négy közé: 3. helyezést ért el: az elődöntőben egy ukrán fiúval küzdött, s 3-3 lett a mérkőzés eredménye, azonban ellenfelének magasabb értékrendű pontja volt (neki 3, Márknak 2+1), ezért az ukrán nyerte a mérkőzést.

 

„Az első NoGi földharc mérkőzésemet idő előtt egy hátsófojtással sikerült befejeznem, azonban elődöntő során egy dobás következtében sajnos eltörött az alkarom. Úgyhogy az éjjelt a műtőben töltöttem, ahol két órán át próbálták meg helyre tenni a karomat.” – mesélte –„Szerencsére a műtét jól sikerült, így már csak a pár hónapos rehabilitáció van hátra. Másnap nagyon sok üzenetet kaptam, ami hihetetlenül nagy erőt adott mentálisan és ezt fokozták csapattársaim egy pólóval, melyet rengeteg aláírás és jókívánság díszített. Köszönöm mindazoknak, akik közreműködtek a póló létrejöttében és érdeklődtek felőlem, nagyon sokat jelentett nekem! Külön köszönet apukámnak, Polgár Tamásnak, István Kordásnak, Gábor Koncznak, Kugler Andrásnak, Bendegúz Buriánnak, Daniella Tóthnak, Bence Buriannak, Petra Horváthnak, Ildikó Tauznak és Győző Buriánnak, hogy végig ott voltak mellettem és támogattak ezekben a nehéz órákban. Ebben a pár napban jöttem rá, hogy mennyire mérhetetlenül szerencsés vagyok azért, hogy egy ilyen közösség része lehetek, mint a kempo család!”

Borítókép: Burián Bendegúz
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek