Clear sky15 °C
2020. április 7. kedd Herman
Menü

Tele a batyud mindennel? - Egy honlapon büntetlenül elpanaszolhatod problémád

Ha úgy érzed, hogy összeesküdött ellened a világ, és nem vagy elégedett az általad használt különböző termékekkel vagy szolgáltatásokkal, akkor találtunk neked egy helyet, ahol nyugodtan kitombolhatod magad: Európa legnagyobb panaszplatformjának, a Panaszoknak bárki kinyafoghatja magát, ráadásul nem céltalanul, ugyanis minden egyes reklamáció célba ér a vállalatoknál.

Valljuk be őszintén, hogy szeretünk panaszkodni: ki így, ki úgy, de mindannyian szeretjük hangoztatni véleményünket valaminek a sikertelenségéről, amely nem a mi kezünk által készült, vagy nem a mi ötletünk által valósult meg. Ez tény. 

Meg az is, hogy a sokkal könnyebben mondjuk valamire azt, hogy rossz, mint hogy elismernénk tetszésünket, így ha mindenki mélyen magába nézne, és megnézné egy napját, hányszor hagyja el panasz a száját, akkor sokan meglepődnének az eredményen: konkrétan egy nagy panaszhalmazból állnának értékes perceitek.

Nyilván minden szebb és jobb lenne, ha nem ütköznénk nehézségekbe az életünk során, de ez egyrészt lehetetlen, másrészt akkor is találnánk valamit, amibe bele lehetne kötni. Ilyenek vagyunk mi, emberek.

Nos, most hogy elfogadtuk a panaszkodás általános intézményét, olyan oldalba botlottam, amely Panaszok néven fut, és nagyban megkönnyítheti kritizálók életét, ugyanis nem csak beküldhetitek észrevételeiteket, hanem azok terméktől és szolgáltatástól függetlenül célba is érnek. A honlap szerint eddig 1193 felhasználó 14154 termék vagy szolgáltatás közül válogatva 1803 panaszt jelentett be. Jó, mi?

 

Nézzük, hogyan is néz ez ki a gyakorlatban

A vásárlók a termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos tapasztalataikat, elégedettségüket és a panaszaikat írásos formában oszthatják meg a Panaszok-oldalon, a szolgáltatók profilt hozhatnak létre, így a vásárlókkal megoldás centrikusan kommunikálhatják a kialakult helyzetet. Ezáltal a weblap a szolgáltatók és a vásárlók között biztosítja a visszajelzés érkezését, a panaszkezeléssel és megoldás irányába való lépéssel biztosíthatja vállalkozása jó hírnevét.

Ugyanakkor a felhasználók és a fogyasztók egymás termékekkel és a szolgáltatásokkal kapcsolatos tapasztalatait is megtudhatják.

 

Maga a panaszolás pedig a következőképpen zajlik 

E-mail-cím megerősítése: a Panaszokra való reklamáció írásához az oldalt látogató vásárló valódiságáról megbizonyosodásképpen SMS-t küldenek egy visszaigazoló kóddal amit mindenki egyszeri alkalommal kap meg. Az oldal üzemeltetői ezáltal szűrik ki a nem valós személyeket.

Panaszok szűrése: a folyamat során a megírt panasznak a feldolgozáshoz megfelelő formában kell érkeznie. Azok a panaszok, amelyek a megvásárolt termékek kiszállításának késésével kapcsolatosak, vagy a szolgáltatás késésére vonatkoznak, kiszűrésre kerülnek. A fogyasztó vagy a felhasználó által okozott problémák sem kerülnek a rendszerbe, ezáltal megakadályozható a felesleges tartalom tárolása.

Tartalom szűrése: a rendszerben a beérkezett panaszokban egy újabb rosta akadályozza meg, hogy azok akik ártani akarnak a bejegyzésükkel szintén szűrésre kerüljenek. Ez az ő védelmükre is szolgál. A jogilag nem problémát okozó bejegyzések továbbításra kerülnek a szerkesztőséghez.

A Panaszok szerkesztői aztán ellenőrzik, a beérkező panasz nem sérti-e a szolgáltató jogait, illetve nem ellenzi-e a tisztességes versenyt. A megfelelő kifejezés érdekében javítják a helyesírási és fogalmazási hibákat, rossz illetve sértő hozzászólásokat eltávolítják.

Megosztás: a valódi személy által beküldött panaszokat, reklamációs és tartalom szerinti szűrés után a közzététel előtt még utoljára ellenőrzik. A Panaszok elsőként egy pártatlan és megbízható szolgáltatás nyújtásának elvét képviselő oldal, a panaszok közzétételéig huszonnégy órán belül befejezi a négy lépésből álló folyamatot.

Az üzemeltetők értesítést küldenek a panaszolt vállalatnak, illetve intézménynek a visszajelzést igénylő, minél előbb megoldásra váró reklamációról. A problémát a Panaszok-honlapon teszik közzé,így a vonatkozó vállalatok, illetve több ezer fogyasztó számára válik elérhetővé.

Ha minden megvan, akkor nincs is más hátra: hajrá, hajrá, jó panaszkodást!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • A rendőrök kiemelt figyelemmel ellenőrzik a boltok, forgalmas áruházak környékét
  A rendőrök kiemelt figyelemmel ellenőrzik a boltok, forgalmas áruházak környékét
 • Az idősotthonokban a dolgozók 24 órás műszakban is alkalmazhatók, 48 órás pihenőidővel
  Az idősotthonokban a dolgozók 24 órás műszakban is alkalmazhatók, 48 órás pihenőidővel
 • Belső forrásokból akarja finanszírozni a gazdaságvédelmi akciótervet a kormány
  Belső forrásokból akarja finanszírozni a gazdaságvédelmi akciótervet a kormány
 • Online színházi portált tervez a Vörösmart ySzínház a Fehérvár Televízióval közösen
  Online színházi portált tervez a Vörösmart ySzínház a Fehérvár Televízióval közösen
 • Gazdaságvédelem: év végéig felfüggesztik az idegenforgalmi adót, 500 ezer forintos, 0%-os diákhitel, vészhelyzet végéig családi pótlék
  Gazdaságvédelem: év végéig felfüggesztik az idegenforgalmi adót, 500 ezer forintos, 0%-os diákhitel, vészhelyzet vég...
 • Speciális védőeszközökkel ellátott mentőegységek dolgoznak országszerte
  Speciális védőeszközökkel ellátott mentőegységek dolgoznak országszerte
 • Továbbra is folyamatosan fertőtlenítik a vonatokat
  Továbbra is folyamatosan fertőtlenítik a vonatokat
 • Online kutatást indított a Prosperis Alba Kutatóközpont
  Online kutatást indított a Prosperis Alba Kutatóközpont
 • A járvány idején ingyenes a parkolás a közterületeken
  A járvány idején ingyenes a parkolás a közterületeken
 • Módosul Húsvétkor a hulladékszállítás
  Módosul Húsvétkor a hulladékszállítás
 • Ismét lebuktattak két, szájmaszkokkal üzletelő csalót
  Ismét lebuktattak két, szájmaszkokkal üzletelő csalót
 • Több európai országban is látszik már a pozitív fordulat
  Több európai országban is látszik már a pozitív fordulat
 • Az állam, az önkormányzat és a gazdasági szereplők összefogását szorgalmazza Székesfehérvár polgárm
  Az állam, az önkormányzat és a gazdasági szereplők összefogását szorgalmazza Székesfehérvár polgárm