Rain2 °C
2020. december 3. csütörtök Ferenc
Menü
Házhozszállítás

Bécsben tömegközlekedésért cserébe színházjegyet adnak, Fehérváron más ötlet vált be

Bécsben merőben új ötlet született arra, hogyan lehetne tudatosan csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást: egy mobilalkalmazás segítségével színházjegyet vagy múzeumi belépőt kapnak azok, akik autójuk helyett a tömegközlekedést, a gyaloglást vagy a bringát választják. Utánajártunk, hogy vajon mennyire lenne működőképes ez az ötlet Székesfehérváron.

Az osztrák fővárosban kulturális élménnyel szeretnék jutalmazni azokat, akik a gyaloglást, kerékpárt vagy a tömegközlekedési eszközöket választják az autó helyett. Fehérváron sokan vannak, akik tudatosan, környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve inkább buszra ülnek.

Városunk polgármestere szerint helyes és követendő a bécsi példa, és mindenképpen érdemes azon gondolkodni, hogyan lehet vonzóbbá tenni a közösségi közlekedést. Cser-Palkovics András szerint azonban ne felejtsük el, hogy más méretű városról és más bevételi forrásról beszélhetünk szomszédaink esetében. Ugyanakkor az önkormányzattól nem áll távol az a szándék, hogy a tömegközlekedés használatára ösztönözze a székesfehérváriakat, hiszen a városi dugók elkerülése szempontjából, de környezet- és klímavédelmi okokból is fontos kérdésről van szó. Tavaly például a bérlet árából engedett a város.

További részletek a Fehérvár Televízió összeállításában: 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Már hétvégén is kézbesít a Magyar Posta
  Már hétvégén is kézbesít a Magyar Posta
 • Holnapig lehet még jelentkezni
  Holnapig lehet még jelentkezni
 • Nem indokolt a téli szünet azonnali elrendelése
  Nem indokolt a téli szünet azonnali elrendelése
 • Több mint 6000 új fertőzött van Magyarországon
  Több mint 6000 új fertőzött van Magyarországon