4 évnél régebbi cikk

Fehérvárra látogat az Elvist játszó leghíresebb magyar zenekar - interjú az Ed Philips and the Memphis Patrollal
·Zenezene·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kalapács Zsanett
Fehérvárra látogat az Elvist játszó leghíresebb magyar zenekar - interjú az Ed Philips and the Memphis Patrollal
·Zenezene·Utolsó frissítés: undefined

Miután lecsengett Valentin napja, egy igazán őrült zenekar rázza fel Székesfehérvárt a romantikus kómából, ugyanis a városba látogat Ed Philips and the Memphis Patrol, akik főként Elvis Presley klasszikusaival lettek ismertek Magyarországon és világszerte egyaránt. Az idei évet Németországban nyitották meg, a következő állomásuk pedig a fehérvári Nyolcas Műhely lesz, ahol garantáltan megdolgoztatják a táncra éhes lábakat. 

Ahogy böngésztem a közeljövőben lebonyolítandó fehérvári programokat, egy érdekes plakátra lettem figyelmes, amelyen Ed Philips and the Memphis Patrol néven tetőtől talpig amerikai katonai uniformisban díszelegnek a banda tagjai és rock and roll, illetve rock-a-billy zenékkel csábítják a nagyérdeműt február 15-én a Nyolcas Műhelybe.

Mivel alapból nagy Amerika-imádó hírében állok, így minden teljesen rabul ejt, ami az Egyesült Államokkal kapcsolatos, ezért arra gondoltam, ha városunkba látogat a zenekar, akkor csak utánajárok annak, hogy mit kell tudni az Ed Philips and the Memphis Patrolról. Kiss Lászlón, a Nyolcas Műhely tulajdonosán keresztül sikerült is felvennem velük a kapcsolatot, majd a zenekar frontemberével, Ed Philipsszel beszélgettünk a munkásságukról:

Hogyan alakult meg és mikor indult az Ed Philips and the Memphis Patrol hódító útjára?

A zenekar 2011-ben alakult, azonban fontos előzmény, hogy 2009-ben Angliában egy Elvis-imitátor világbajnokságon indultam el, ahol hetvenöt induló közül kerültem be a döntőbe a legjobb tíz előadó közé. Ennek a sikernek a hatására fogalmazódott meg bennem az, hogy összehozok egy olyan bandát amellyel a Király dalait játsszuk, de nem másoljuk hanem feldolgozzuk és a saját ízlésünknek, elképzelésünknek megfelelően adjuk elő.

Honnan a jött a zenekar neve, az Ed Philips and the Memphis Patrol?

A művésznevem kezdőbetűi (E.P.) az Elvis Presley névre utalnak, a Memphis Patrol (Memphis-i Őrjárat) zenekar elnevezés pedig arra, hogy őrizzük a Király emlékét.

Hány tagból áll a zenekar?

A zenekar öt főből áll: Sonny - gitár, Singer - nagybőgő/basszusgitár, Little Tommy - dobok, Ed Philips - ének.

Milyen stílusú zenét játszotok?

Elvis Presley korai, főként rockabilly stílusú dalait dolgozzuk fel, de emellett filmzenék és a ´70-es évek dalai is szerepelnek a repertoárunkban. Szóval leegyszerűsítve rockabillyt és rock and roll-t játszunk.

Eddig hány lemezetek, illetve dalotok jelent meg?

Pályafutásunk alatt két albumunk jelent meg: Ed Philips and the Memphis Patrol: 17 HOT ELVIS SONGS - kiadó: GrundRecords (2013), Piros album – kiadó: Star People Productions (2017).

A lemezek mellett több videoklipünk is készült, amelyek közül nagyon büszkék vagyunk az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából Ferenczi György közreműködésével készített közös felvételünkre a Peace in the Valleyre, amelyet 1957 januárjában a rock and roll legenda Ed Sullivan televíziós show-jában a magyar forradalmároknak énekelt - ezzel hívta fel a figyelmet szabadságharcunkra, és adománygyűjtésre szólította fel az amerikaiakat.

Eddig milyen fesztiválokon léptetek fel Magyarországon és külföldön egyaránt?

Az évek során szinte mindegyik nagy magyarországi fesztiválon megfordultunk. A teljesség igénye nélkül: Sziget Fesztivál, VOLT Fesztivál, Campus Fesztivál, AlteRába Fesztivál, Open Road Fest, stb. Ezeken kívül külföldön több mint tíz országban számtalan amerikai autós és motoros találkozón, rock-a billy és rock and roll, blues fesztiválon, illetve klubokban szolgáltattuk a talpalávalót.

Ezen kívül fontos megemlítenem, hogy 2019 decemberében, Elvis Presley születésének 85. évfordulója alkalmából Japánban megjelent egy világválogatás dupla CD, amelyre - igen előkelő helyen, a lemez első dalai között - mi is felkerültünk egy dallal, Elvis 1966-os Spinout című filmzenéjének feldolgozásával.

A plakáton láttam, hogy egyenruhában szerepeltek. A koncerteken is így léptek fel?

Igen, koncertjeinken amerikai katonai egyenruhában lépünk fel, ezzel is utalva Elvis Presleyre, aki a katonai szolgálatának egy részét Európában, Németországban töltötte. Amellett, hogy a közönség nagyon szereti, az egyenruha a védjegyünkké vált bármerre is járunk a nagyvilágban.

Milyen emlékeitek vannak Székesfehérvárról?

Nagyszerű emlékeink vannak. Fehérvári "székhelyünk" a Nyolcas Műhely, ahol a közönség minden alkalommal teljesen megtölti a klubot és fergeteges hangulatot varázsol - ezzel inspirálva minket is. Hálás köszönet mindezekért Kiss Lacinak a Klub üzemeltetőjének, akivel nagyon jó kapcsolatot ápolunk.

Milyen különlegességgel készültök a fehérvári koncertre?

Az idei évet Németországban nyitottuk egy hat állomásos koncertsorozattal, ahol sok új dalt is bemutattunk. Most ezzel a műsorral érkezünk Székesfehérvárra is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek