4 évnél régebbi cikk

Rajzok, mesék, versek a tűzoltók világáról Fejérben is - idén is alkotói pályázatot írtak ki a gyerekeknek
Fehérvár Médiacentrum fotója
Katasztrófavédelem
Rajzok, mesék, versek a tűzoltók világáról Fejérben is - idén is alkotói pályázatot írtak ki a gyerekeknek

A tűzoltók világa a legtöbb gyerek számára érdekes - ami pedig izgalmas, arról szívesen rajzolnak, mesélnek. A Katasztrófavédelem idén is alkotói pályázatot hirdetett számukra a témában.

 Március 31-éig készíthetik el az óvodás, iskolás gyerekek azokat a pályamunkákat, melyeket az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett alkotói versenyre szeretnének nevezni. 

A hagyományosan minden évben meghirdetett pályázatra 2020-ban olyan alkotásokat várnak, melyek bemutatják, miként látják a kicsik a tűzoltók életét, a tűzmegelőzést, a tűzvédelmet. 

Az óvodásoktól egyénileg készített szabadkézi rajzokat vagy csoportos alkotásokat, illetve kézműves remekműveket várnak. Az iskolások három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhatnak. Ők szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg készíthetnek számítógépes programot.

A pályaműveket március 31-ig lehet benyújtani személyesen, postai úton vagy e-mailen a fővárosi, vagy a lakóhely szerint illetékes megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz. Fejér megyében az alábbi elérhetőségeken:

Postacím: 8050 Székesfehérvár, Pf. 947
E-mail: fejer.mki@katved.gov.hu
Személyesen: Székesfehérvár, Szent Flórián krt. 2.

Az országos pályázat fővédnöke dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjátadó ünnepsége június 11-én, Budapesten lesz. Az országos verseny győztesei értékes ajándékokat kapnak, számos különdíj is gazdára talál majd.

Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda, iskola 2020” címet, amelynek jutalma egyebek mellett az is, hogy a tűzoltók látványos bemutató keretében ismertetik meg a legkreatívabb intézmények növendékeivel a füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás rejtelmeit.

A részletes pályázati kiírás letölthető a fejer.katasztrofavedelem.hu weboldalon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek