4 évnél régebbi cikk

Koronavírus: ötletes videó magyarázza el a gyerekeknek, miért fontos kezet mosni
Koronavírus: ötletes videó magyarázza el a gyerekeknek, miért fontos kezet mosni

Feketebors, víz és szappan segítségével magyarázta el 4 éves kisfiának egy finn fotós, hogyan véd a rendszeres kézmosás a koronavírus ellen. A trükk pofonegyszerű, jó móka a családnak és bárki kipróbálhatja otthon.

A felnőttek már tudják, a gyerekek még kevésbé értik, miért olyan fontos a rendszeres kézmosás a koronavírus ellen. Erre jutott a turkui Ari Mäkiö, aki elhatározta: egy régi trükk segítségével magyarázza el kisfiának, hogyan tartja távol a szappan a vírust a kezétől. A játékos teszt azon a tényen alapul, hogy a szappan csökkenti a víz felületi feszültségét. 

A finn fotós előbb egy tálba vizet öntött, majd teleszórta feketeborssal. Egy másik tálba folyékony szappant töltött. Ezután megkérte 4 éves gyerekét, hogy tegye az ujját a borsos tálba. Miután a kisfiú kivette az edényből az ujját, rátapadt a bors, ahogyan a koronavírus is megtelepszik az ujjunkon. 

A következő lépésben a fiú megtisztított ujját szappanba mártotta, majd onnan átdugta a borsos vízbe. Ekkor a borsszemcsék látványos módon a tál szélére tolódtak. 

Mi történt? A vírus elmenekült! Ezért fontos kezet mosni!

- mondja a fotós a videóban a gyereknek.

A felnőttek számára a SOTE kézmosásról készített videója lehet különösen hasznos. Ebben a szakértő a legapróbb részletekig elmagyarázza, milyen technikával és hogyan érdemes alaposan kezet mosni:

Borítókép: Facebook/Valokuvaaja Ari Mäkiö
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek