Rain showers23 °C
2020. június 6. szombat Norbert
Menü

Koronavírus: újabb 8 halott az országban, Fejérben 6 új beazonosított fertőzött

Közelít az 1000-hez az országszerte beazonosított koronavírus fertőzöttek száma. Az elmúlt egy napban 8 áldozatot követelt a vírus, 85 emberről derült ki országszerte, hogy megfertőződött, közülük 6 Fejér megyei.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 895-ről 980 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írja a koronavirus.gov.hu. Elhunyt újabb 8 beteg, többségében idős emberek (egyikük 48 éves). Ezzel 66 főre emelkedett az elhunytak száma. 96 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

Fejérben újabb 6 emberről derült ki, hogy koronavírusos, így megyénkben összesen 55-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Ezzel továbbra is Pest (183) után a második legfertőzöttebb megye. Budapesten 428 emberről derült ki eddig, hogy elkapta az új típusú koronavírust.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. 

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár