4 évnél régebbi cikk

Mit tegyenek az allergiások koronavírus-járvány idején?
Fehérvár Médiacentrum fotója
flickr.com
Mit tegyenek az allergiások koronavírus-járvány idején?

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos április elején arra hívta fel a figyelmet: az asztma és az allergia is olyan krónikus megbetegedés, amely többletkockázatot rejt magában ebben az időszakban, a koronavírus-járvány idején. Mire figyeljenek az allergiások?

Ha valaki az említett problémákkal küzd, a legfontosabb teendője, hogy ne hagyja abba az alkalmazott terápiát, szedje az orvosai által előírt gyógyszereket. Az fmc.hu-n  Hogyan hat a szteroidhasználat a COVID-19-re? című cikkünkben szóltunk arról, hogy dr. Vidák Zsolt tüdőgyógyász szakember szerint sokan úgy gondolják, hogy az inhalációs szteroidok növelik a koronavírussal való megfertőződés kockázatát, ezért abba kell hagyni a használatukat.

A főorvos mindenkit óva int ettől, Mivel az említett szerek az asztma kezelésének a bázisgyógyszerei, nem szabad félrerakni őket! Semmilyen adat/kutatás/tapasztalás nem támasztja alá azt, hogy használatuk növelné a fertőzésekkel szembeni fogékonyságot, a COVID-19 kockázatát, vagy hogy gyengítené az immunrendszert!

Elkezdődött a szezon

Orrfolyás, tüsszögés, szemviszketés - leginkább ezekkel a tünetetekkel számolhatnak azok, akik a tavaszi időszakban allergiásak  (a koronavírus ismert tüneteitől pedig ezek erősen különböznek.) A fák már javában virágoznak, ezért már most érdemes néhány dolgot megtennünk azért, hogy ne alakuljanak ki erős tünetek a következő hetekben. Érdemes felkészülni akár gyógyszerrel, akár gyógynövényekkel, különböző házi praktikákkal.

A gyógyszeres kezelések elkezdése mellett fontos, a táplálkozásra is odafigyelni, de a vitaminok fogyasztása, és a szervezet méregtelenítése is hozzájárulhat ahhoz, hogy kevésbé érezzék az allergiások a kellemetlenségeket.

A szokásosnál előbb kezdődött az allergiaszezon, ilyenkor a tünetek is hamarabb és fokozottabban jelentkezhetnek. Az elkövetkező napokban a ciprus- és tiszafafélék, az éger, a mogyoró virágpora, de a kőris és a nyár, a juhar, a szil, valamint a fűz virágpora országszerte jelen van a levegőben, ezért az allergiásoknak ajánlott minél kevesebb időt tölteni a szabadban.

További ajánlatok: 
www.mentahaz.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek