Rain15 °C
2020. október 29. csütörtök Nárcisz
Menü

Patyolat másképpen – egy régi szolgáltatás modern köntösben Fehérváron

Patyolat másképpen – egy régi szolgáltatás modern köntösben Fehérváron
A Levendula Mosoda teljeskörű mosodai szolgáltatással áll a közületek és a lakosság rendelkezésére (Fotó: Levendula Mosoda)

A tisztaság érzése békeidőben is alapvető igény, ám a mostani időszakban fontos egészségügyi kérdéssé is vált textilneműink megfelelő tisztítása, fertőtlenítése. A fehérvári Levendula Mosoda sok éves tapasztalata áll a lakosság szolgálatában ilyenkor is.

Talán sokan vannak még, akiknek az a szó, hogy patyolat, nagyon is sokat mondd. A fehérvári Levendula Mosoda kicsit újragondolva, és egészen modern köntösben kínálja a régi, jól megszokott szolgáltatásokat.

A jókora, inkább csarnokra emlékeztető térben, ugyancsak jókora gépek brummognak morognak. A hang a legtöbbünk számára nem ismeretlen, hiszen a mosógép, a mosás a mindennapjaink részét képezi – ám az a fajta látvány és teljesítmény, ami egy professzionális mosodában van, egyáltalán nem megszokott.

„Az ipari mosodai szolgáltatás, vagyis például a szállodák, éttermek igényei mellett természetesen a lakosságot is ugyanúgy kiszolgáljuk" – emeli ki Boda Krisztina üzletvezető. „A mosnivalót itt, a Székesfehérvár, Széchenyi utca 81. szám alatt, az üzem elejében tudjuk átvenni.

Teljeskörű mosodai szolgáltatással állunk a közületek és a lakosság rendelkezésére.

És akkora befogadóképességű gépek állnak rendelkezésünkre, hogy mosni, és persze így fertőtleníteni tudjuk egy az egyben akár egy négyfős család ágyneműgarnitúráját. Ezzel nemcsak időt lehet megtakarítani, de nálunk a szárítás is megoldott, míg otthon nem biztos, hogy elegendő teregetőhely áll rendelkezésre.

A mosószer adagolása ráadásul nálunk nem kézi, hanem gépi úton történik, külön megvan, hogy adott súlyhoz, mosási programhoz, textilfajtához mennyi és milyen mosószer kell, és az adagolórendszerünk ehhez igazítja a mennyiséget. Ráadásul lágyvízzel dolgozunk, ami még hatékonyabbá teszi a mosási eredményt."

Ha valakinek kétségei támadnának – bár a mosás, a mosószer már elegendő fertőtlenítést biztosít – az itt található vasalógép a végső csapást is megadja mindenféle vírusnak vagy baktériumnak.

„A mosás már eleve fertőtlenít, de például az ágyneműt – amennyiben az anyaga engedi – 130-140 fokos vasalógépen engedjük át. Az érzékenyebbeket kézi vasalóval vasaljuk, és az is magas gőznyomással dolgozik” – mondta el Boda Krisztina, aki kiemelte, hat évvel ezelőtt éppen vasalással indult el a vállalkozás, ami természetesen a mai napig a szolgáltatásuk szerves részét képezi.

„Azt, hogy nálunk lehet vasaltatni, természetesen jobban ismerik a lakossági ügyfelek, hiszen hat éve ezzel kezdtünk, és csak később bővült mosással a profilunk. Ezt elsősorban cégek, szállodák vették igénybe, ám régóta tervezem, hogy a lakosság felé is nyitok:

Patyolat újragondolva

– ez van most a fejemben. A mai igényekhez szeretném igazítani a régi szolgáltatást, ami persze már most is elérhető, de reményeim szerint nyáron egy külön szalont tudok itt nyitni, a bővített kapacitáshoz pedig már a gépek is megérkeztek.

Az Elektrolux Lagoon technológiás gépeivel dolgozunk majd, ami azért is különleges, mert a vegytisztítást igénylő anyagokat is lehet benne mosni. A vegytisztításról azért tudni kell, hogy nem kimondottan bőrbarát anyagokat használ, ezeket a vegyszereket pedig ezzel a Lagoon-technológiával ki lehet váltani.”

A Lagoon-technológia bevetésre vár a Levendula Mosodában (Fotó: PB)
A Lagoon-technológia bevetésre vár a Levendula Mosodában (Fotó: PB)

Persze koronavírus-járvány idején kardinális kérdés: mi van a maszkokkal, el lehet-e hozni a Levendula Mosodába tisztíttatni, hiszen sokan nem szívesen teszik be az otthoni mosógépükbe.

„Természetesen, azoknak a maszkoknak a tisztítását, fertőtlenítését, amelyeket lehet mosni, vállaljuk!” – emeli ki Krisztina.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

 • 1956-os röplapokból és szöveges plakátokból állított össze digitális adatbázist az Országos Széchén
  1956-os röplapokból és szöveges plakátokból állított össze digitális adatbázist az Országos Széchén
 • HÍRADÓ 17 órakor 2020. október 29.
  HÍRADÓ 17 órakor 2020. október 29.
 • Halottak napja - Volánbusz: változik a járatok közlekedési rendje
  Halottak napja - Volánbusz: változik a járatok közlekedési rendje
 • Átadták a Jövő Játszóterét Gárdonyban
  Átadták a Jövő Játszóterét Gárdonyban
 • Megkezdődött a kisgyerekek influenza elleni oltásának kiszállítása
  Megkezdődött a kisgyerekek influenza elleni oltásának kiszállítása
 • Érted a fák beszédét? - játékos foglalkoztató a Gyermekkönyvtárban
  Érted a fák beszédét? - játékos foglalkoztató a Gyermekkönyvtárban
 • Ingyenes lesz a tömegközlekedés a hétvégén Székesfehérváron
  Ingyenes lesz a tömegközlekedés a hétvégén Székesfehérváron
 • NNK: újabb kétszáz mintavételi egységet vetnek be
  NNK: újabb kétszáz mintavételi egységet vetnek be

Eseménynaptár

 • E. coli baktériummal szennyeződött a Lidl egyik brie sajtja
  E. coli baktériummal szennyeződött a Lidl egyik brie sajtja
 • Orbán Viktor együttérzését fejezte ki a nizzai terrortámadás miatt
  Orbán Viktor együttérzését fejezte ki a nizzai terrortámadás miatt
 • A legmagasabb szintű terrorkészültség van Franciaországban
  A legmagasabb szintű terrorkészültség van Franciaországban
 • Varga Mihály: új regionális fejlesztési pályázat jelent meg vállalkozások számára
  Varga Mihály: új regionális fejlesztési pályázat jelent meg vállalkozások számára