Partly cloudy3 °C
2021. január 26. kedd Vanda
Menü
Házhozszállítás

Így változik mostantól az élet vidéken, így Székesfehérváron is

Így változik mostantól az élet vidéken, így Székesfehérváron is
Ugyan korlátozásokkal, de lassan újra megindul az élet (Fotó: fmc.hu)

Ugyan szigorú menetrend szerint, de megkezdődött a koronavírus-járvány miatti korlátozások fokozatos enyhítése. Az enyhítések alól kivétel Budapest és Pest megye, ahol a fertőzöttek, illetve az elhunytak magas száma miatt még érvényben maradnak a korlátozások.

Az mti összegyűjtötte a legfontosabb változásokat, amelyek a Magyar Közlönyben is megjelentek. Az intézkedések szerint:

 • Pest megye és a főváros kivételével hétfőtől megszűnik a kijárási korlátozás, a szociális érintkezést azonban a lehető legkisebb mértékűre kell korlátozni, ügyelni kell a távolságtartásra, az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön pedig kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszkot, kendőt, sálat viselni.

 • Vidéken minden üzlet korlátozás nélkül nyitva tarthat, de az élelmiszerüzleteket, drogériákat, gyógyszertárakat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzleteket 9 és 12 óra között továbbra is csak a 65 év felettiek látogathatják.

 • Kinyithatnak a strandok, a szabadtéri fürdők, a szabadtéri múzeumok és állatkertek, látogathatók lesznek a közterületek és a parkok, a vendéglátóhelyek kerthelyiségükben, teraszukon fogadhatnak vendégeket.

 • Tartható vallási szertartás, polgári házasságkötés és temetés, továbbá zárt kapus, nézők nélküli sportrendezvények is szervezhetők, illetve megengedett a részvétel az edzéseken is.

 • A felsőoktatási intézmények hallgatóinak látogatásáról a rektorok dönthetnek, de a kollégiumok látogatása tilos marad.

 • A közegészségügyi korlátozásokat négy lépésben, fokozatosan oldják fel.

A fővárosban és Pest megyében élők azonban továbbra is csak alapos indokkal hagyhatják el otthonukat, ott csak az élelmiszerboltok, drogériák és gyógyszertárak működhetnek rendes nyitvatartással, a többi bolt 15 órakor bezár.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Szakmai konzultációs napokat tartanak a Hermann szakgimnáziumban
  Szakmai konzultációs napokat tartanak a Hermann szakgimnáziumban
 • Két férfit vettek őrizetbe a rendőrök a reggeli autósbolt rablás kapcsán
  Két férfit vettek őrizetbe a rendőrök a reggeli autósbolt rablás kapcsán
 • Országszerte javult a levegő minősége
  Országszerte javult a levegő minősége
 • Havazásra adtak ki figyelmeztetést
  Havazásra adtak ki figyelmeztetést