Heavy rain23 °C
2020. június 5. péntek Fatime
Menü

Egyre többen élnek a törlesztési moratóriummal

Március óta egyre többen döntenek a törlesztési moratórium igénybevétele mellett. Friss kimutatás szerint a munkavállalók hét százaléka vesztette el állását az elmúlt egy hónapban, és 18 %-a keres jóval kevesebbet. Az ő számukra is segítség lehet a fizetés csúsztatása.

Még március 19-én vezette be a törlesztési moratóriumot a kormány a lakosság számára, amelyet elsősorban a nehéz helyzetbe került érintetteknek érdemes igénybe venni. A lehetőséget egyre többen veszik igénybe. 

Mint Klér Zoltán pénzügyi szakértőtől megtudtuk: bankonként elég eltérő, hogy az ügyfeleknek hány százaléka vette igénybe ezt a törlesztési moratóriumot. "Nagy átlagban az ügyfelek 60%-a vette igénybe. Van olyan bank, ahol ez csak 40%, míg van olyan bank, ahol jóval többen éltek a lehetőséggel."

A moratórium nem adósságelengedés, a kamatokat a futamidő meghosszabbításába kalkulálják bele a pénzintézetek, ez körülbelül plusz egy év lehet. Vannak olyanok, akiknek kifejezetten érdemes igénybe venni a segítséget.

"Akinek babaváró hitele van, ugye az köztudomásúan az elején 0%-os kamattal fut. Nekik érdemes igénybe venni, mert semmilyen hátrány, futamidő növekedés nem érinti, ha év végéig nem fizetnek. - mondta el Klér Zoltán.  -  Ha az összeget befektetik, vagy bármit tesznek vele, azzal igazából előnybe kerülnek."

A konstrukció rugalmas, hiszen ha valaki megtette a nyilatkozatot, és törleszt, bármikor dönthet a könnyítés mellett és ez fordítva is érvényes.

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Megemlékezések ma Székesfehérváron
  Megemlékezések ma Székesfehérváron
 • Tiszteletkörökkel rótta le kegyeletét az Albatrosz Repülő Egyesület
  Tiszteletkörökkel rótta le kegyeletét az Albatrosz Repülő Egyesület
 • Pillants a jövőbe! - nyári táborok a Titkok Házában
  Pillants a jövőbe! - nyári táborok a Titkok Házában
 • Megszüntette Ausztria az ellenőrzést a határain
  Megszüntette Ausztria az ellenőrzést a határain