3 évnél régebbi cikk

Még alig indult meg a turistaszezon, Fehérvár már a TOP 10-ben!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Még alig indult meg a turistaszezon, Fehérvár már a TOP 10-ben!

A tíz legnépszerűbb belföldi turisztikai célpontok között Székesfehérvár is szerepel. A népszerűségi lista májusra vonatkozik, és bár a tömegrendezvények idén csak augusztus végétől lesznek, Fehérvár egész nyárra készül programokkal.

Idén májusban a rendszerbe adatot beküldő magyarországi szálláshelyekre 134 ezer vendég érkezett, akik 433 ezer vendégéjszakát töltöttek el. A nemzetközi utazási korlátozások miatt májusban a belföldi forgalom volt meghatározó: a vendégszám 94 százaléka, a vendégéjszakák 82 százaléka a hazai vendégektől származott. A legnépszerűbb települések között ott van Székesfehérvár is.

A tíz legnépszerűbb település listáját idén májusban Budapest vezette, ahol a vendégéjszakák száma meghaladta a 78 ezret. A fővárost sorrendben Debrecen, Gyöngyös, Győr, Balatonfüred, Várgesztes, Székesfehérvár, Szeged, Siófok és Eger követte.

A szakma egyértelműen a belföldi turizmus élénkülésére számít, és előre láthatóan idén nyáron változnak az utazási szokások is. Jellemzően idén nem kívánnak messzire utazni az emberek, és inkább csak néhány napos kirándulásokat terveznek. Az is új trend, hogy a látogatók a kellemes városi környezet mellett egyre inkább a természetközei helyeket részesítik előnyben. Éppen ezért idén a székesfehérvári turisztikai kínálat zászlóshajója a Sóstó lesz. Ezt a területet erősítik további programokkal.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek