3 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Művészkorzó, Vissza a moziba! filmfesztivál, I. Nyéki Sörfesztivál, kertmozi - A hőlégballon és Metzker Viktória
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Fehérvári program
Fehérvári programok a hétvégére: Művészkorzó, Vissza a moziba! filmfesztivál, I. Nyéki Sörfesztivál, kertmozi - A hőlégballon és Metzker Viktória
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Ha az időjárás is kegyes lesz, akkor a hétvégén ismételten kimerészkedhettek a szabadba, ahol számos fehérvári és környéki program közül válogathattok: többek között kilátogathattok a Művészkorzóra, beülhettek a kertmozira, ahol A hőlégballon lesz terítéken, végigkóstolhatjátok a sörkülönlegességeket az I. Nyéki Sörfesztiválon, vagy bulizhattok Metzker Viktória pörgős számaira.

Mozi: Vissza a moziba!
Mikor?: Július 17-19., péntek-vasárnap 
Hol?: Barátság mozi

A Barátság mozi is csatlakozott a Vissza a moziba! filmfesztiválhoz: péntektől vasárnapig hét premier előtti előadáson vehetnek részt mozikedvelők. Két vígjáték (Titkok és igazságok, Notting Hill-i cukrászda), egy romantikus dráma (Inkább lennék özvegy) és egy monumentális történelmi játékfilm (Tiszt és kém - A Dreyfus-ügy) is megtalálható a repertoárban.

 

Fesztivál: I. Nyéki Sörfesztivál
Mikor?: Július 17., péntek 17:00-23:00
Hol?: Kápolnásnyék, Halász-kastély parkolója

Megnyitja kapuit az I. Nyéki sörfesztivál!, ahol a helyi manufaktúrában frissen készített isteni pilseni és búza sörök, Tudósok koncert, DJ Endy és felejthetetlen élmények várják a látogatókat. A helyszín Kápolnásnyék, azon belül is az új kisüzemi sörfőzde parkolója a Halász Gedeon utcában, a bejáratot a Fő út felől találjátok meg. És ha már bejárat, a kapunyitás 17 órától várható, a belépés pedig ingyenes.

 

Kultúra: VIII. Emlékparki Nyár - Légierő Big Band koncert
Mikor?: Július 17., péntek 18:00
Hol?: Pákozd, Katonai Emlékpark

A pákozdi katonai emlékpark kulturális programsorozata idén már a nyolcadik évadban kínál rendezvényeket, melyek a katonakultúrát mutatják be és népszerűsítik egyéni és csoportos kiállításokkal, előadóestekkel és katonazenekari koncertekkel.

Július 17-én, pénteken 18 órakor nyílik meg Kiss Attila András orvos-ezredes Karantén után című képzőművészeti kiállítása. Az alkotó Csontváry képei hatására kezdett el festeni, és közel áll hozzá az itáliai reneszánsz is. Rendszeres résztvevője különböző képzőművészeti és alkotótáboroknak. A megnyitót követően a veszprémi légierő zenekara szabadtéri koncertjét élvezheti a közönség.

A folytatásban lesz majd Tolcsvay-koncert, és fellép a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar is. A programsorozat rendezvényei 18 órakor kezdődnek.

 

Mozi: Kertmozi a Belvárosban - A hőlégballon
Mikor?: Július 17., péntek 21:00
Hol?: Városháza díszudvarában

Negyedik előadására készül a város kertmozija: a filmek kedvelői A hőlégballon című történelmi filmdrámát láthatják a szabadtéri vetítésen, Michael Herbig rendezésében, illetve Friedrich Mücke és Karoline Scuch főszereplésével.

1979., Német Demokratikus Köztársaság. 1 hőlégballon, 2 000 méteres magasság, négy gyermek, négy felnőtt, 28 perc – két család eszement terve. A nyolcfős társaság a hidegháború idején kettészakított Európa keleti felén rekedt, és szabadságáról álmodozik. Elképzelésük szerint – amely bár őrültnek tűnik, kivitelezni talán mégsem lehetetlen – egy hőlégballont építenek, amivel átjuthatnak a berlini fal felett. S bár a kezdeti kudarcokon ügyesen túlteszik magukat, idővel a STASI is megneszel valamit...

A hihetetlen és felemelő igaz történet szereplői, a Strelzyk- és a Wetzel-család tagjai csak néhány abból a sok tízezerből, akik a szocializmus évtizedeiben nyugatra próbáltak szökni. Sokan elbuktak, de olyanok is akadtak, akiknek sikerült.

 

Buli: Never Say Never - Metzker Viktória
Mikor?: Július 17., péntek 22:00
Hol?: Fezen Klub

Ugyan a legnagyobb hazai fesztiválok idén elmaradnak, azonban Székesfehérvárra érkezik az a női DJ, aki pörgős zenéivel tuti, hogy megteremti a bulihangulatot. Metzker Viktória Magyarország egyik legtehetségesebb DJ-je, a legnagyobb fesztiválok hazai hangulatfelelőse, a férfi szívek meghódítója, a zeneszerető fülek elcsábítója, aki bejárta már az egész világot, és a kisujjából rázza ki a legjobb trackeket és a legbrutálisabb dropokat. Ott Helyetek!

 

Divat: Gardróbvásár
Mikor?: Július 18., szombat 10:30
Hol?: Bliss Beauty Bar

Mivel nem nagyon értek a női divathoz (csak arra vagyok jó, hogy megállapítsam a végeredményt), nem nagyon tudok mit hozzáfűzni a szombati gardróbvásárhoz, ezért álljon itt a szervezők meghívója: "Arra gondoltunk, hogy csinálunk egy vidám, csajos kis gardróbvásárt Székesfehérváron! Eladó sorra került rengeteg használt ruhánk, cipőnk, kiegészítőnk(pénztárca, telefontok) stb. Ha van kedvetek, gyertek el, hátha valami kincsre bukkantok, ami éppen hiányzik a Ti gardróbotokból, és ráadásul fillérekért juthattok hozzá." További infókat ide kattintva találhattok.

 

 

Kultúra: Művészkorzó
Mikor?: Július 18., szombat 16:00
Hol?: Belváros

Ismét érdemes lesz betérni Székesfehérvár hangulatos történelmi Belvárosába, ahol kicsiknek és nagyoknak is kínál tartalmas kikapcsolódást a Művészkorzó szombaton.

16.00 órától a Városház téren Könyves Kálmán és Álmos herceg, a Vörösmarty Színház előtt pedig I. Géza és Salamon király óriásbábjaival találkozhat és fotózkodhat a közönség.

17.00 órától a Székesfehérvári Balett Színház Bohócok című etűdje, a MusiColore énekegyüttes, valamint a Tilinkó zenekar műsora következik a Városház téren, majd 18.00 órától a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje harcművészeti bemutatóját láthatják az érdeklődők a Városház tértől indulva, a Fő utcán át az Országzászló térig, majd a Zichy ligetig. 19.00 órától Mozart: A-dúr klarinétötöse zárja a programokat az Alba Regia Szimfonikus Zenekar muzsikusainak előadásában. A Zichy ligeti Zenepavilonban Selmeczi Gábor, Burján Gabriella, Kárász András, Kiss Katalin és Dávid József játszik a közönségnek.

 

Sorozat: Cursed: Átkozott
Mikor?: Július 17-től
Hol?: Netflix

A legtöbb fantasy-rajongó epekedve várja az olyan kijelentéseket, amelyek azt sugallják, hogy a Trónok harcára, ne adj' isten A Gyűrűk Urára fog hajazni a következő hasonló témában készült film vagy sorozat. Legutóbb ilyen volt a Vaják, amely többé kevésbe beváltotta a hozzá fűzött reményeket, most pedig ilyen lesz a Cursed: Átkozott, amely Frank Miller és Thomas Wheeler elképzelései alapján az Arthur-legendát dolgozza fel - nem feltétlenül úgy, ahogy azt elsőre gondolnátok.

A rejtélyes erőknek parancsoló ifjú lázadó, Nimue (Katherine Langford) egy legendás karddal az oldalán indul útnak, hogy megmentse népét. Küldetéséhez csatlakozik egy zsoldos, akit Arthurnak hívnak (Devon Terrell).

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek