3 évnél régebbi cikk

Estek az árak az ingatlanpiacon- Székesfehérváron huszonötezer forinttal csökkentek a bérleti díjak
Estek az árak az ingatlanpiacon- Székesfehérváron huszonötezer forinttal csökkentek a bérleti díjak

Székesfehérváron egy élhető, másfél, kétszobás lakásért átlagban 90-110 ezer forint+rezsit, egyhavi kauciót és bérleti díjat kérnek a lakástulajdonosok. Megyeszékhelyünkön az ingatlankiadásoknál a diákok élveznek elsőbbséget, hátrányba a gyerekes családok, a kutya és a kisállattartók kerültek.

Estek az árak az albérletpiacon. A tavalyi időszakhoz képest a fővárosban átlagosan tíz százalékkal csökkentek a kiadó lakások árai, míg több vidéki nagyvárosban akár öt-tízezer forinttal olcsóbban is lehet már találni ingatlant. Székesfehérváron 135000 Ft-ról 11000 Ft-ra, 25 ezerrel kevesebb bérleti-díjat kell fizetni.

Megyeszékhelyünkön egy élhető, másfél, kétszobás lakásért átlagban 90-110 ezer forint+ rezsit, egyhavi kauciót és bérleti díjat kérnek a lakástulajdonosok.  Ezt az adatot Czigola Emiltől, az Ingatlan Plusz Hungary Kft  ügyvezetőjétől tudtuk meg, aki hozzátette, hogy a 150 ezer+rezsit nagyon sokan már nem tudják megfizetni.

Július 23-án hirdették ki a felsőoktatási intézmények a felvételi ponthatárokat. Ahogy minden évben, idén is roham várható az albérletekért az egyetemi hallgatók körében. Akit székesfehérvári oktatási intézménybe vettek fel, könnyen talál albérletet a városban. 

Hogy miért? Mert megyeszékhelyünkön szívesebben adják ki számukra a lakásokat. A diákok élveznek elsőbbséget, hátrányban a gyerekes családok, a kutya és a kisállattartók vannak. Az országos statisztikától eltérően Székesfehérváron kevesebb az ingatlan, mint a bérlő. A lakástulajdonosok megválogatják, kivel kötnek szerződést.

A gyerekes családoktól tartanak a lakástulajdonosok, ők még a mai napig kilakoltatási védettséget élveznek. Az ő esetükben érdemes  a szerződéshez egy befogadási nyilatkozatot csatolni, amely arról tájékoztat: ha anyagi vagy erkölcsi kárt okoznak és a tulajdonos elköszönne tőlük, akkor van hová költözniük. Ez a nyilatkozat viszont már a lakástulajdonosokat védi.

Ha a bérlő és a tulajdonos hosszabb távú, több évre szóló szerződést kötött, akkor azt évenként érdemes felülvizsgálni, hogy több vagy kevesebb bérleti díjat fizessen a következő hónapokban.

Czigola Emil elmondta, hogy a koronavírus első hullámában a fehérvári lakástulajdonosok zöme lojális volt a bérlőkkel szemben. Több esetben elengedte vagy csökkentette a bérleti díjat.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek