3 évnél régebbi cikk

Alig van már koronavírusos Fejér megyében
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Alig van már koronavírusos Fejér megyében

Az országban az aktív koronavírusos esetek száma a friss adatok szerint 534 fő, tehát valamelyest csökkent a tegnapi 540-es számot tekintve. Fejér megye a középmezőnybe csúszott a betegek számát tekintve, ami kevesebb, mint 10.

11 újabb megbetegedést diagnosztizáltak, ezzel 4564 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírusos fertőzöttek száma. Mára egy áldozata volt a betegségnek, így elmondható, hogy már 599-en haltak bele, közben 3431-en küzdötték le a kórt. Az aktív fertőzöttek száma 534 fő. Ez a szám 35-65%-ban oszlik el Budapest és vidék között.

 

A megyéket tekintve reggelre Pest, Vas és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben egy, Veszprém, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Csongrád megyében pedig 2 új koronavírusos esetet regisztráltak.

Fejér megyében régóta stagnál az esetek száma, utoljára július 6-án nőtt 378-ról, 379-re az összes esetszám (ami aztán 6 napon keresztül 380 volt, de augusztus 1. óta újra 379). A hivatalos tájékoztató oldalon megjelent táblázat szerint 9 az aktív fertőzöttek száma jelen pillanatban, ez a középmezőnybe csúszást hozta magával. A legtöbb beteg Pest után a határ menti megyékben van, dobogósok: Zala, Vas és Hajdú-Bihar. Sereghajtó a maga 1 aktív esetével Szabolcs-Szatmár-Bereg megye. 

Bár úgy tűnik, hogy megnyugtató a helyzet, a járvány továbbra is jelen van és a környező országokban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Fontos az ajánlások betartása, emellett a kormány életbe léptette a beutazási korlátozást. A zöld zónákból érkezőknek nincs teendőjük, de a sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. Ha ez alól valaki mentesülni szeretne, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.

A szomszédos országok közül népszerű úticélnak számító Horvátországban kedden 24 új esetet regisztráltak, ezzel 647-re nőtt az aktív fertőzöttek száma, míg az összes megbetegedés 5318 lett.

Ukrajnában gyors ütemben terjed a koronavírus, ez rekordszámokat is eredményezett, szerdára csaknem 1300 új fertőzést jelentettek. Több mint 32 ezer beteget kezelnek. Romániában is hasonló a helyzet, itt 1309-el nőtt 24 óra alatt a betegek száma, ez összesen 25445.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek