3 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: "A feketehegy-szárazréti otthonban két dolgozó gyorstesztje pozitív lett"
Cser-Palkovics András: "A feketehegy-szárazréti otthonban két dolgozó gyorstesztje pozitív lett"

Június 17. után jelentkezett ismét lakossági tájékoztató poszttal Cser-Palkovics András. A székesfehérvári polgármester nyomatékosan arra kér mindenkit, hogy tartsa be a járványügyi előírásokat.

71 nap után újra lakossági tájékoztatóval jelentkezett Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere a Facebookon közétett posztot azzal kezdi, hogy az operatív törzs tájékoztatása szerint újra van aktív koronavírus-fertőzött Fejér megyében és Fehérváron is, emiatt ideiglenes látogatási tilalmat rendeltek el a kórházban.

A folytatásban arra kér mindenkit, hogy tartsa be az előírásokat, különösen azokat, akik külföldön jártak a közelmúltban:

"Megkaptuk az első komoly figyelmeztetést, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül! Nem véletlenül hangsúlyozzuk már hetek óta a járványügyi intézkedések betartásának fontosságát. Különösen azokat kérjük erre, akik mostanában külföldről tértek vagy térnek haza – mivel itt egy behurcolt vírusról van szó -, ezért is fokozottan tartsák be a vonatkozó szabályokat, és ne menjenek közösségbe, ne veszélyeztessék a környezetükben élőket."

A polgármester posztjából kiderül, hogy a város közgyűlése fontos óvintézkedések bevezetéséről dönt holnapi ülésén: a kiemelten veszélyeztetett időskorú és fogyatékkal élő személyek egészségének védelme érdekében látogatási tilalmat rendelnek el a városi fenntartásban működő bentlakásos szociális intézményekben. 

"Annál is inkább szükség van az elővigyázatosságra, mert csütörtökön napközben érkezett az intézményvezetői értesítés, hogy a feketehegy-szárazréti otthonban két dolgozó gyorstesztje pozitív lett. Az Intézmény mindent megtesz az idős ellátottak és a munkatársak megnyugtatása és biztonsága érdekében, amelyhez az Önkormányzat is minden segítséget megad. Természetesen valamennyi munkavállaló tesztelése már megtörtént, azok eredménye szerencsére negatív, illetve várjuk a két érintett dolgozó esetében a PCR-teszt eredményét. Ennek ismeretében születik döntés az intézmény működésével kapcsolatos további intézkedésekről."

A bejegyzés alapján a látogatási tilalom a Feketehegy-Szárazréti Idősek Otthonában az intézményvezető döntése alapján mától, míg a közgyűlés holnapi döntésének függvényében a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény bentlakásos és átmeneti ellátást nyújtó további egységeiben szombattól, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon bentlakásos egységében pedig szeptember elsejétől lép életbe. A polgármester hangsúlyozza, hogy az intézkedést az idős ellátottak egészségének érdekében muszáj volt meghozni.

"Mindkét intézményben a nappali ellátás egyelőre változatlanul folyhat tovább. Természetesen az intézmények az elkövetkező hetek-hónapok feladatellátásához szükséges valamennyi felszereléssel rendelkeznek."

A polgármester a poszt végén kitér a napokon belül induló tanévre. 

"Egyelőre kijelenthetjük, hogy minden bölcsőde és óvoda a megszokott rendben kezdi a nevelési évet. Lesznek azonban bizonyos speciális látogatási szabályok, amelyeket kérjük, hogy mindenki tartson be. "

Cser-Palkovics András végül kihangsúlyozza, hogy a döntések kivétel nélkül az egészség megőrzése érdekében születnek, és azért, "hogy a lehetőségekhez képest a legnormálisabb életet élhessük az elkövetkező hónapokban, és ne kerüljön veszélybe a gazdaság, azaz az emberek munkahelye."

A városvezető teljes posztját itt lehet elolvasni:

Borítókép: Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek