3 évnél régebbi cikk

Megújult a görkorcsolya- és BMX-pálya a Bregyóban - videó!
Megújult a görkorcsolya- és BMX-pálya a Bregyóban - videó!

A deszkások, korisok, biciklisek, snake-boardosok és rolleresek már egy megújult extrém pályán sportolhatnak a Bregyóban. Több mint negyven elemet cseréltek le, és statikailag is megerősítették a pályát.

Még az őszi szezon előtt bemutatták a megújult extrém görkorcsolya- és BMX-pályán a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban.

"Az elmúlt években szépen haladtak a bregyóbeli fejlesztések, és a központ nagyon sok sportágnak ad otthont az atlétika mellett, köztük a BMX-es, gördeszkás fiatalok számára kialakított extrém pályával" - mondta Mészáros Attila alpolgármester, majd hozzátette: "Fontos, hogy ne a város különböző helyeit használják ennek a sportnak a gyakorlására, ami nagyon jó kikapcsolódási lehetőség a szabad levegőn mozogva."

Bozai István városgondnok elmondta, hogy közel 3 millió forint értékben újították meg a pályát. Az esőzések és a közvetlen napsütés hatására a rétegelt lemezből készült pályák fellevelesedtek, megkoptak, ezáltal balesetveszélyessé váltak: ez tette szükségessé a görkorcsolya- és a BMX-pálya javítását. Több mint negyven sérült elemet bontottak le és új, impregnált, csúszásmentesített lemezeket építettek be, és elvégezték a szerkezet statikai megerősítését is, összesen több mint ötszáz munkaórában.

Ősztől munkanapokon 13-19 óra között, hétvégén pedig 9-19 óra között lehet látogatni a pályát.

Így teljesít a görkorcsolya- és BMX-pálya használat közben:

(Forrás: ÖKK)

Borítókép: Fehérvár TV
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek