3 évnél régebbi cikk

Erről beszél Fehérvár: 5G, koronavírus és földönkívüliek
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay/KSchlott
Erről beszél Fehérvár: 5G, koronavírus és földönkívüliek

Nem nagy titok, már az előző néhány évszázadban is jól működött: ha tudni akarod, mi foglalkoztatja valójában az embereket, kérdezd a fodrászt és a taxist, vagy ülj be egy orvosi váróba. Esetleg menj szaunába!

Utóbbi csak néhány évtizede zárkózott fel a közösségi terek közé Magyarországon. Bár a hanyatló északon és nyugaton inkább a csend és meditáció terepe ez, nálunk a ruháikon kívül sokan önmagukból is kivetkőznek a léceken kuporogva. Székesfehérvár sem kivétel, aki bírja a hőséget, és nem zavarja a kakofónia, bátran keresse fel a városi uszoda szaunáját bármelyik hétköznap munkaidő után. A jutalma igazi témaparadicsom lesz. Mint nekem.

1. kör

Azonnal az utóbbi évek egyik legnagyobb társadalmi vitájába csöppenek, amit ráadásul a világot lassan kilenc hónapja meghatározó világjárvánnyal is sikerül összefűzni: az 5G akkor most hatással van az egészségre vagy nincs? A témafelelősnek természetesen tuti információi vannak arról, hogy igen, az 5. generációs mobilhálózat ha nem is direkt, de közvetve mindenképpen az emberiség egy részének pusztulásához vezet majd. De az is lehet, hogy #mindmeghalunk.

A jól értesült szavain szabályosan csüng a néhány fős hallgatótábor. Ezúttal nem a technológia eddig unásig ismert elektromágneses sugárzása és a daganatos betegségek növekvő száma közötti vélt kapcsolatról van szó. A sztorizó szerint jó ha tudjuk, hogy 

az 5G egyenesen leállítja az immunrendszert, ettől olyan könnyű a koronavírus dolga.

Mit sem ér egy történet tények nélkül, azok pedig bőven vannak. Rögtön itt is van egy összefüggés a fertőzöttek területi eloszlása és a magyar 5G hálózat között. Kinek ne szúrt volna szemet, hogy a koronavírus leginkább Budapesten, és azon belül is elsősorban azokban a kerületekben tarolt tavasszal, ahol már bevezették a szupergyors internetet biztosító hálózatot? Rögtön a fővárost követi Zalaegerszeg, ahol még tavaly májusban adták át az ország első 5G alapon működő járműipari tesztpályáját. Tudomása szerint a jövő önvezető autóit tesztelő ZalaZONE környéke márpedig igazi jutalomjáték volt a Covid-19 számára néhány hónapja.

Ezzel persze a jól értesült semmit nem akar mondani,

de...

2. kör

Nincs megállás, az igazságcunami a rövid pihenő után továbbhömpölyög.

És azt tudtátok, hogy 2019-ben többen haltak meg Olaszországban az év hasonló időszakában, mint idén tavasszal a koronavírus miatt?

– teszi fel a kérdést a szívdobbanásnyi csendben a témafelelős. Arra már pontosan nem emlékszik, melyik oldalon is olvasta, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy így van. Tőmondatokon keresztül száguldunk a vírus létezésének megkérdőjelezése felé. Hol van már az 5G, ami tágra nyitja a kaput a parányi SARS-CoV-2 vírusok előtt, hogy különösebb erőfeszítés nélkül fertőzzék rommá a mobilinternetezőket elsősorban Budapesten és Zalában?

A közönség továbbra is hálás. Kiderül, hogy csupán világi médiahekk volt minden videó, amiben koporsókkal tömött katonai teherautók szállították a koronavírus miatt elhunytakat az észak-olasz krematóriumokba. Természetesen az egészet megrendezték politikai érdekcsoportok és a háttérhatalmak. 

Na és az influenza? Sokkal többen halnak meg évente influenzában, de erről mégsem beszél senki. Ezzel az égvilágon semmit nem akar mondani a sztorigazda, 

de...

Majd még néhány levezető gondolat az újabb pihenő előtt az egyik közismert magyar vírustagadó sarlatántól, és jöhet a csobbanás.

3. kör

Hiszel az ufókban?

– szegezi a kérdést az újabb körben az egyik szaunázó a jól értesültnek. Erős kontraszt a két kör izzasztó koronavírus-valóság után, de amennyire lerágott csontnak tűnik, legalább akkora szenzáció jön a folytatásban:

– Igen.
– És láttál már? 
– Persze.

Utóbbit úgy veti oda foghegyről a sztorizó, mintha csak egy mezei bevásárlólistát venne végig. Kiderül, hogy három konkrét esetről is be tud számolni, amikor földönkívülieket volt alkalma szemlélni. Az egyik esetben tíz percig tudta többedmagával vizsgálni az égen feltűnő ufót (vagy ufókat), ráadásul másnap még a rádió is bemondta az észlelést. Az nem derül ki, hogy melyik rádió. A Rádió, és kész. Szóval nem kamu.

Amikor az egyik hallgató felteszi a kérdést, hogy mégis milyenek voltak, megpróbál tompítani, hogy erről majd egyszer később, négyszemközt beszél. Pedig valószínűleg mindenkit érdekelne, hogy inkább amolyan E.T.-szerű, gülüszemű állólámpára, vagy egy fekete tekintettel pislogó zöld kúpfejűre, netán egyenesen az Alien-sorozatból megismert Xenomorfokra érdemes készülni lélekben. De ez már ezen a délutánon nem derül ki.

Kár.

Ezzel persze semmit nem akarok mondani, 

de...
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek