3 évnél régebbi cikk

Pozitív lett a MOL Fehérvár FC egyik játékosának koronavírus-tesztje, nem marad el a csütörtöki Európa-liga-meccs
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Pozitív lett a MOL Fehérvár FC egyik játékosának koronavírus-tesztje, nem marad el a csütörtöki Európa-liga-meccs
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Márton Gábor vezetőedző eredménye kétes minősítést kapott a laboratóriumtól.

"A hétfői kötelező tesztelések során egy pozitív és egy kétes eredmény született, az érintettek járványügyi elkülönítése megtörtént, továbbá az előírásoknak megfelelően értesítettük az illetékes hatóságokat és szervezeteket" - mondta el Dr. Kovács Tibor csapatorvos.

Mindketten tünetmentesek egyelőre.

Márton Gábor eredménye kétes minősítést kapott a laboratóriumtól, így ismételt tesztet kellett végrehajtani. Az UEFA egészségügyi protokollja azonban - a teljes biztonság érdekében - ebben az esetben a mintát pozitívnak tekinti, így nem utazhat a csapattal. Mivel az utazókeretből mindenki másnak negatív lett a teszteredménye, nem került veszélybe a csütörtöki Európa-liga-selejtező.

"Az első tesztem orvosi megfogalmazás szerint nem értékelhető eredményt mutatott ki. Ezután tegnap még kétszer ellenőrizték a mintát, mindkettő negatív lett. Ma újabb mintavételen estem át, ennek még várjuk az eredményét. Sajnos az UEFA vonatkozó rendelkezései miatt kilencvenkilenc százalék az esélye annak, hogy nem tarthatok Máltára a csapattal. Átbeszéltük a stábbal, hogy mi a teendő, mindenki tudja a dolgát. Az a legfontosabb, hogy nélkülem is továbbjusson a csapat, amelyet távollétemben Szalai Tamás fog vezetni" - nyilatkozta Márton Gábor.

Frissítés 09.16:

Márton Gábor kedden újabb mintavételen esett át - friss hír, hogy ennek eredménye negatív lett, az UEFA pedig jóváhagyta az utazását, így mégis ott lehet a Máltára tartó gépen.

(Forrás: vidi.hu)

Borítókép: Wikipedia
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek