Clear sky18 °C
2021. május 9. vasárnap Gergely
Menü
Házhozszállítás

A jövő mosógépét Fehérváron fejlesztik - videó!

Apai örökség, elszántság, és csapat férfi. Ők azon dolgoznak, hogy hatékonyabban és gyorsabban tudjunk mosni. Egy fehérvári startupot mutatunk, amely forradalmasítja a mosást.

Megnéztünk egy érdekes és nagyon hasznos fejlesztést, amely tulajdonképpen a patak parti mosási technikát ötvözi a legkorszerűbb környezetbarát technikával. Ha hozzáképzeljük a borítást, akkor úgy néz ki, mint egy hagyományos mosógép – egyelőre ipari méretben. A működési elve azonban más.

Nem csak forog, öblít és centrifugál, hanem présel is, sőt! A gép a vizet a textil szerkezetén keresztül képes nagy nyomással átáramoltatni, anélkül, hogy az anyag sérülne.

A most kifejlesztett mosógép alapja egy találmány, amelyet még Fischer Zoltán, a Leap Kft. alapítójának édesapja tervezett meg. Az édesapa elképzelése jónak bizonyult, de nem valósult meg, végül tíz év múlva Zoltán vette elő a terveket a fiókból, mert nem akarta veszni hagyni. A magyar startupok ugyanis egyre nagyobb teret kapnak, így néhány évvel ezelőtt elindulhatott a vállalkozás.  

A cél nem más, mint a jövő mosógépjének kifejlesztése, szabadalmaztatása, és piaci bevezetése. Jól járnának a háziasszonyok is, hiszen ezzel a technikával az egyórás mosási idő 15 percesre csökkenne, mindez kevesebb áram-, illetve vízfogyasztás mellett. A fehérvári startup jó úton halad a teljes megvalósítás felé, de nyitottak az érdeklődőkre, befektetőkre, hogy ne csak a mosás, de a piaci bevezetés ideje is lecsökkenjen.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Május 15-ig küldhetjük be a különleges fotókat és rajzokat a Balaton időjárásáról
  Május 15-ig küldhetjük be a különleges fotókat és rajzokat a Balaton időjárásáról
 • Kinyitottak a Szent István Király Múzeum kiállítóhelyei
  Kinyitottak a Szent István Király Múzeum kiállítóhelyei
 • Elindult az emlőszűrés Székesfehérváron
  Elindult az emlőszűrés Székesfehérváron
 • Orbán: mindenki örömmel fogadta az Egészségügyi Világszervezet döntését a Sinopharm vakcináról
  Orbán: mindenki örömmel fogadta az Egészségügyi Világszervezet döntését a Sinopharm vakcináról