3 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: elmarad az újévi lencseosztás, rendhagyó lesz a Katalin-napi köszöntés
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Cser-Palkovics András: elmarad az újévi lencseosztás, rendhagyó lesz a Katalin-napi köszöntés

Járványvédelmi szempontból a várható nagy tömeg miatt elmarad a szokásos székesfehérvári lencseosztás január 1-jén. A Katalin-napi köszöntés sem tartják meg idén Kati néni szobránál, de egy meglepetéssel azért készül az önkormányzat.

Mától szigorodtak a maszkviselés szabályai Magyarországon, erre is kitér hétfő délutáni Facebook-posztjában Cser-Palkovics András. A székesfehérvári polgármester a folytatásban kifejti, hogy az egyre növekvő esetszám miatt szigorították az önkormányzati épületekbe belépést, a programokat és sajtóeseményeket pedig csak külső helyszíneken vagy a Hiemer-házban tartják meg.

Több fehérvári idősotthonban is megjelent már a koronavírus, amit az előírásoknak megfelelően kezeltek.

A hideg idő miatt az eddigi kettővel szemben három teajárat indul naponta Fehérváron.

A karácsonyi vásár egyelőre nincs veszélyben, a három legforgalmasabb ponton kültéri kézfertőtlenítő berendezéseket helyeznek el. Elmarad viszont az újévi lencseosztás és a szokásos Katalin-napi köszöntés is, bár utóbbi esetében egy meglepetéssel kedveskedik majd a névnaposoknak az önkormányzat.

A bölcsődék és óvodák dolgozói számára az utolsó negyedévre 22,5 milliós cafeteria keretet biztosítanak, de a szociális szektorban dolgozóknak is szeretnének jutalmat adni. Erről megkezdődtek az egyeztetések az intézmények vezetővel.

A teljes posztot itt lehet elolvasni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek