3 évnél régebbi cikk

Jogerős ítélet: felfüggesztettet kapott négy vádlott a Nagylókon kihűlés miatt elhunyt férfi ügyében
Jogerős ítélet: felfüggesztettet kapott négy vádlott a Nagylókon kihűlés miatt elhunyt férfi ügyében

Megmenthették volna a nagylóki kocsma teraszán kikötözött férfi életét - segítségnyújtás elmulasztása miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az emberölés ötöd, hatod, heted és nyolcadrendjű vádlottját.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Törvényszék azt a négy fiatalt, akik magára hagytak egy székhez kötözött, részeg férfit a nagylóki kocsma teraszán tavaly novemberben. A férfi kihűlés miatt még azon az éjszakán meghalt. A bíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet, a vádlottaknak segítségnyújtás elmulasztása miatt kellett felelniük. Az emberöléssel vádolt további négy személy tárgyalására november második felében kerül sor.

A Székesfehérvári Törvényszék 2020. november 11. napján előkészítő ülést tartott a segítségnyújtás elmulasztásávaI vádoltak ügyében.

Az előkészítő ülésen a terhükre rótt bűncselekményt a vádlottak beismerték, tárgyaláshoz való jogukról lemondtak.

A törvényszék bűnösnek mondta ki a vádlottakat halált okozó segítségnyújtásának elmulasztásának bűntettében.

Két vádlottat 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, míg a két másik vádlottat 8 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

A fiatalkorú vádlottak a próbaidő ideje alatt pártfogó felügyelet alatt állnak. Az ítélet jogerős.

A vádirat szerint a vádlottak 2019. november 28-án az esti órákban egy Fejér megyei település italkimérője elé érkeztek, ahol észlelték a megkötözött, alvó sértettet. Fényképfelvételek készítését követően a sértettet magára hagyva távoztak a helyszínről anélkül, hogy neki segítséget nyújtottak volna.

A mozgásában korlátozott, önmentésre képtelen sértett az éjszaka folyamán megpróbált a kötözésből kiszabadulni, ennek során a székkel együtt felborult, végül a hajnali órákban kihűlés miatt elhalálozott.

A további vádlottak vonatkozásában a bíróság 2020. november 18., 20., 25. napjára tűzött ki tárgyalást, melyeken az emberöléssel vádolt négy vádlottak, a tanúk, illetve az igazságügyi szakértő kihallgatására kerül sor.  

Borítókép: police.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek