3 évnél régebbi cikk

További 750 millió forinttal támogatja a kormány a börgöndi repülőtér fejlesztését
További 750 millió forinttal támogatja a kormány a börgöndi repülőtér fejlesztését

A kormány további 750 millió forint azonnali támogatást nyújt Székesfehérvárnak a börgöndi repülőtér fejlesztésére - írta közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

Ahogy korábban írtuk, zöld lámpát kapott a börgöndi repülőtér fejlesztése. Tavasszal kijelölték a felelős szakminisztériumokat és az első határidőt a börgöndi repülőtér fejlesztése kapcsán.

Október 30-án Székesfehérvár 375 500 000 forint egyedi, azonnali költségvetési forráshoz jutott hozzá, ingatlanvásárlás támogatása címén. Az akkori kormánydöntés a börgöndi repülőtérhez kapcsolódó városi területvásárlás finanszírozása volt, a Modern Városok Program keretében.

Most pedig újabb támogatásról döntött a kormány, amelyet Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője Facebook-oldalán jelentett be:

"A kormány a börgöndi repülőtér sport- és üzleti célú fejlesztése érdekében 750 millió forint azonnali támogatást nyújt Székesfehérvárnak."

A november 11-én megjelent Magyar Közlöny szerint: a kormány az Alba Airport Repülőtér sport- és üzleti célú nyilvános polgári kisrepülőtér fejlesztése érdekében

  • támogatja a fejlesztést előkészítő Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány elkészítését,
  • egyetért a repülőteret érintő további beruházási elemek megvalósításának szükségességével,
  • felhívja a pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon a repülőtér fejlesztéséhez 750 000 000 forint rendelkezésre állásáról a Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló 2019. évi LXXI. törvény 1. melléklet XVII. Innovációs és Technológiai Minisztérium fejezetben,
  • felhívja az innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy adjon ki támogatói okiratot Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata mint kedvezményezett részére. 
Borítókép: facebook.com/varghatamasjanos
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek