Partly cloudy20 °C
2021. június 14. hétfő Vazul
Menü
Házhozszállítás

Lélegeztetőmaszkokat adományozott a Videoton a fehérvári kórháznak

A Videoton Holding Zrt. a koronavírus kezelésében használandó lélegeztetőmaszkokat adott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak.

A Videoton felelős vállalatként már a koronavírus-járvány első hullámában átfogó támogatási programot indított a vállalatcsoportnak otthont adó települések védekezésének és a betegek gyógyításának elősegítése céljából.

Ennek egyik elemekeként a magyar nagyvállalat április végén 5 db non-invazív lélegeztetőgépet és a hozzá tartozó maszkokat juttatott a székesfehérvári és a Dél-pesti Centrumkórház számára összesen 12 millió forint értékben.

A járvány második hullámában sajnos soha nem látott nyomás nehezedik az egészségügyi intézményekre, és jelentősen megnőtt a lélegeztetett betegek száma is, emiatt a korábban vásárolt lélegeztető maszkok pótlásra, kiegészítésre szorulnak.

A Videoton Holding Zrt. ezért újabb, összesen 37 maszkot vásárolt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház számára, amelyből 17 darab már meg is érkezett az intézménybe, a fennmaradó mennyiség szállítása pedig pár héten belül várható.

A támogatás összértéke közel 3,2 millió forint.

A fentieken túl a Videoton vállalatcsoport nagy hangsúlyt fektet a járvány terjedésének lassítására, amelynek legfontosabb eleme a munkatársak egyéni felelősségének növelése. Ezért a korábban bevezetett védőintézkedések, ingyenes influenzaoltás és a COVID-gyanús dolgozók szűrése mellett a Videoton Székesfehérvári Ipari Park teljes területén - összhangban az országos ajánlásokkal - kötelezővé tette a maszk viselését.

Emellett a vállalatcsoport támogatásokkal ösztönzi koronavíruson átesett dolgozóit vérplazma adására, amely súlyos állapotú betegek számára nyújthat reményt a gyógyulásra.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Több biciklitároló lesz a Velencei-tó melleti vasútállomásokon
  Több biciklitároló lesz a Velencei-tó melleti vasútállomásokon
 • Országszerte tart a tömeges oltás
  Országszerte tart a tömeges oltás
 • Több ország is érdeklődik a magyar fejlesztésű autós segélyhívó eszköz iránt
  Több ország is érdeklődik a magyar fejlesztésű autós segélyhívó eszköz iránt
 • Közutas Szakmai Nap a Sóstón - újabb útfejlesztésekről számoltak be
  Közutas Szakmai Nap a Sóstón - újabb útfejlesztésekről számoltak be