3 évnél régebbi cikk

Ilyen volt 2020 az fmc.hu-n: július
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Ilyen volt 2020 az fmc.hu-n: július

Miért nem lehet fürödni az öreghegyi Bányatóban, hogyan állapítsuk meg a dinnye érettségét kopogtatás nélkül és miért hajtanak sokan szembe a forgalommal - ezeket a cikkeket olvastátok a legtöbben júliusban az fmc.hu-n.

07.01., szerda

Retró hangulatban nyitott újra az északi strand Velencén

Hosszú partszakasz a fürdőzőknek, nosztalgikus food truckok és hagyományos strandbüfé, szórakoztató sportversenyek, koncertek, kertmozi és közösségi iroda - mindez várja a megújult északi strandra érkezőket július 1-től a Velencei-tónál. 

07.02., csütörtök

Miért hajtanak mostanában egyre többen szembe a forgalommal?

Manapság szinte minden héten felkerül egy olyan videó a világhálóra, amelyben egy jármű menetiránnyal szemben robog az autóúton vagy az autópályán, mintha mi sem történt volna. Sajnos az ilyen akciók többsége balesettel végződik, így adott a kérdés: vajon miért mennek szembe a forgalommal?

07.07., kedd

Az év fagylaltját a passió karamellt már a fehérváriak is megkóstolhatták

A Füredi Fagyizó passió-karamellje lett az Év fagylaltja. A július 7-én Budapesten, a Zila Cukrászdában tartott megmérettetésen Damniczki Balázs csak egy hajszállal maradt le a dobogóról.

07.09., csütörtök

Székesfehérváron készült egy bőrborítású második világháborús Volkswagen, amire külföldön is felfigyeltek

Bőrbe varrt Kübelwagent teszteltünk és műhelytúrán jártunk a székesfehérvári Vaszilkó Balázsnál és csapatánál. A legendás második világháborús csapatszállítón gyakorlatilag mindent bevontak bőrrel: a karosszériát, de még a szélvédőkeretet is. Döbbenetes, de mindez négy nap alatt elkészült. 

07.10., péntek

Miért nem lehet fürdeni a fehérvári bányatóban?

Sosem volt tanácsos fürdeni az öreghegyi Bányatóban, mégis a század első felében sokan megmártóztak a vizében. Utánajártunk, miért tilos belemenni? De kezdjük az elején!

07.15., szerda

A fehérvári romok alól előkerült III. Béla DNS-e a mai Afganisztán területére vezet

Évek óta kutatják az Árpád-házi dinasztia eredetét: a legfrissebb eredmények szerint a mai Afganisztán területén élt a dinasztia ősatyja, valamikor 4500 évvel ezelőtt.

07.29., szerda

Hogyan hordják a maszkokat a fehérvári üzletekben?

Miközben a világ a koronavírus-járvány második hullámára készül, Magyarországon érezhetően lanyhul a fegyelem. Egyre kevesebben figyelnek a szabályokra, és a maszkot viselők közül sem mindenki hordja megfelelően.

07.29., szerda

Mennyire érett belül a dinnye? A kopogtatós módszer helyett mást ajánl a cecei őstermelő

A görögdinnye érettségének megállapítása szakértelmet igényel. Leginkább a dinnyetermelőtől. Mint Albert István cecei őstermelőtől megtudtam, a jól bevált „kopogtató” módszer helyett a gyümölcsök szára és színe lehet az árulkodó.

07.30.,csütörtök

Valaki reggel megtudta Fehérváron, hogy nagyon szeretik

Olvasónk szúrta ki ma hajnalban a Halász utcai parkolóban azt a kis kék autót, amit telepakoltak szívecskés lufikkal.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek