3 évnél régebbi cikk

A fehérvári táncos, Pauker Barbi a világ tetején
Fehérvár Médiacentrum fotója
Krutzler Zsolt (ProRep Media)
A fehérvári táncos, Pauker Barbi a világ tetején

Nem volt könnyű a tavalyi esztendő a táncosok számára sem: a koronavírus-járvány miatt nagyon sok versenyt nem lehetett megrendezni. Pauker Barbara is az online térben töltötte a szezon jelentős részét, ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy novemberben egyéni világbajnoki címet szerezzen!

A táncművészeket sem kímélte a koronavírus 2020-ban. Sok más sportággal egyetemben ők is sokkal kevesebb versenyt tudtak megrendezni, mint azt tervezték. A felkészülésbe is beleszólt a pandémia, tavasszal, az első hullám idején az edzések átköltöztek az online térbe.

Székesfehérvár egyik legtehetségesebb táncosa, a többszörös világbajnok Pauker Barbara számára sem volt könnyű az év, hiszen a tánc is az a mozgásforma, ami igényli a személyes jelenlétet: „Tavasszal online óráim voltak, edzőmmel, Katona Péterrel így tudtunk együtt dolgozni. Nem volt könnyű, de meg tudtam tanulni az új koreográfiákat. Jóval nehezebb volt az élet, hiszen nagyszerű közösség a táncosoké, ha együtt vagyunk, húzzuk, biztatjuk egymást. Otthon, egyedül sokkal nehezebb rávenni magamat az edzésre!” – Pedig neki kellett állni, mert azért tavaly is rendeztek versenyeket: a pandémia előtt illetve a nyári lazítások alkalmával igaziakat, és akadt néhány online megmérettetés is. – „Hat versenyünk volt, a koronavírus miatt főleg hazai. Ezeken – büszkén mondhatom – kihoztam magamból a legjobbat, sikerült valamennyit megnyernem, és több különdíjat is bezsebeltem!"

2020 tehát nem az az év volt, amikor egymást érték a külföldi megmérettetések. A hagyományos poreč-i Dance Star világbajnokságot is csak az internet segítségével, online lehetett megrendezni. De legalább megrendezték, és ha már így volt, Barbi elindult, és nem is akármilyen eredményt ért el: életében először egyéni világbajnoki címet szerzett!

„Ez a világbajnokság így teljesen más volt, hiszen ahelyett, hogy egy nagy sportcsarnokban, nézők előtt mutattuk volna be a produkcióinkat, elektronikusan kellett elküldeni a videót, amivel indultunk. Ezt egy háromfős szakmai zsűri értékelte, és úgy találták, hogy a kategóriámban én lettem a világbajnok. Commercial dance kategóriába neveztem, ez egy kicsit a lírikus és a hip-hop stílust ötvözi. Szeretem, mert szabadabb, mint a többi. A mostani szólóm egy kicsit lassabb, érzelmesebb lett, mint a korábbiak. Ezzel versenyeztem végig a szezont, és a világbajnokságon is szerencsét hozott!”

Pauker Barbara tehetségére nem csak a zsűriasztal mögött figyeltek fel: a szintén fehérvári DJ, Pixa is felkérte, hogy szerepeljen egyik videóklipjében. Most azonban a tánc mellett a tanulásé a főszerep: Barbi idén érettségizik, utána mindenképpen szeretne továbbtanulni!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek